Световна катастрофа ще доведе до смъртта на 750 милиона човека в следващите 5 години

orig-710x4001463056123vulkanturrialba-1463055902

Британски учени обещават глобална катастрофа, която ще настъпи на нашата планета в следващите пет години. Сътрудници на  Oxford University са изчислили и броя на жертвите – 750 милиона човека по целия свят.

Според учените причина  за такива чудовищни жертви през следващите години ще са природни бедствия – вулканични изригвания или падане на падане на астероид, което сега е невъзможно да се предотврати. А астероид с диаметър  един километър е достатъчен за да унищожи населението на всяка европейска държава.

Компютърните симулации са показали и други  смъртоносни заплахи за човечеството. Хората могат да станат жертва на опасен вирус. А най-голямата опасност идва  от генетично модифицирани организми.

И накрая, учените не изключват възможността, че глобалната катастрофа ще настъпи след ядрена война или въстание на машини.

Ще добавим, че наскоро американски учени установиха, че под отделни американски региони се развива  разрушителният процес на “отлепване” на мантията от  земната кора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Земята необяснимо губи кислорода си

Учените алармират: Земята необяснимо губи своя кислород Според учените, нивото на кислород в атмосферата е пряко свързано с еволюцията на живота на планетата. Така например, преди около 300  милиона години концентрацията на кислород на планетата е била около 35% , а сега – 20,95%. Това обяснява постепенното преминаване от големи форми на живот към по-малки. Защото иначе огромните организми на ...