Учени откриха осми континент на Земята

zenlandiaГрупа австралийски и новозеландски  геолози публикуваха  резултатите от научно изследване, според което Нова Зеландия и Нова Каледония – не са изолирани островни вериги.

Учените твърдят, че това е  част от осмия континент, който те условно наричат Зеаландия, се казва на сайта на Геоложкото дружество на Америка.

Отбелязва се, че учените са били в състояние да определят в земната кора отделен фрагмент с площ от около 4.9 милиона км.

Геолозите, въз основа на размерите и отдалечеността, решили да разглеждат тази част от земната кора под островите като континент.

“Това не е внезапно откритие, а  постепенно осъзнаване.

Така например, преди 10 години ние нямахме достатъчно натрупани данни или сигурност в интерпретацията, за да напишем тази статия, “- казват учените.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Племе от диваци не позволява на никого да стъпи на неговия остров (видео)

Доскоро се предполагаше, че на света вече няма място, недокоснато от съвременната цивилизация, но това не е така. Загадъчното племе живее на *Северния Сентинелски остров в Индийския океан, като смело продължава да се брани от всякакви нашественици. Учените считат, че предците на племето са дошли на острова преди около 60 000 години, но нищо друго не е известно за този ...