Честито! В английско училище въвеждат полички за момчетата

В едно от частните училища в Лондон планират да позволят на учениците от мъжки пол да носят поли – в рамките на програмата за въвеждане на полово неутрална униформа. От училището обясняват  тази инициатива със стремежа да се   изравняват  правата на момчетата и момичетата,  на които е разрешено да носят панталони.

В училище Highgate, където планират да въведат новата форма, по-рано вече заявиха, че все повече и повече техни  ученици започват да се съмняват в собствената си полова идентичност. Семестър обучение в  училището струва 6790 паунда (8.7 хиляди долара).

Сега  женският комплект на училищната униформа се състои от блуза, сако, вратовръзка по избор, както и карирана пола или панталон. Във версията за мъже са предвидени само панталони, и някои виждат в  това  проява на неравенство.

В допълнение към униформите за двата пола,  в училището замислят    да  направят обща тоалетна и да позволят на момичетата да се занимават в мъжките спортни секции.

Както заяви в   интервю с журналисти директорът Адам Петит, да се въведе новата униформа са поискали самите ученици. На сегашното поколение от млади хора е чужд дуалистичния възглед за света, характерен за възрастните, казва директорът.

“Както и  други училища и много младежки организации, ние виждаме, че все повече и повече млади хора се съмняват в своята полова идентичност”, – казва Pettiti.

Според официални данни, броят на тийнейджърите във Великобритания, които търсят съвети за смяна на пола, нараства рязко – два пъти- през последните няколко години. Активисти, борещи се за равенството между половете сред подрастващите, по-рано поискаха от училищата да задължат  учителите да не   използват в общуването с учениците фрази, които акцентират върху  пола, като например “бъди мъж”.

През 2015 г. във Великобритания се е удвоил броят на тийнейджърите на възраст под 18 години, насочвани в единствената клиника в Англия,  занимаваща се  с проблемите на половата идентичност.

За прием при специалистите в  лечебно- профилактичния центърTavistock and Portman NHS Foundation Trust миналата година са се обърнали близо 1400 човека, а момичетата сред тях са били почти два пъти повече, отколкото момчетата.

По Би Би Си

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Милиони италианци въстанаха срещу новия закон за задължителните ваксинации (видео)

Милиони италианци се разбунтуваха срещу правителството, решило да отнеме правата на хората, приемайки жестокия закон за задължителните ваксинации. По улиците на големите градове в цялата страна кипи, а медиите продължават да крият мащаба на събитията. Италианците протестират повече от месец във всеки голям град срещу убийствения закон, който прави 53 дози ваксини задължителни за всички деца. Неваксинираните деца не могат ...