В Индия козле-циклоп стана местно божество

В индийското село Асам фермерът Мухури Даса се сдоби с козле- циклоп. Ветеринарите, които прегледали едноокото животинче заявили, че с такава мутация козлето няма да изкара и няколко дни, но думите им не се  потвърдили.

Козлето оцеляло и сега расте. Другите  кози съвсем нормално възприемат своя събрат-циклоп и не странят от него.

За да видят уникалното козле на фермера Мухури почти всеки ден му  идват на посещение гости от цялата страна. Самият Даса казва, че нищо подобно не е виждал досега. А козлето-циклоп той счита за чудо и дар от  боговете.

Любопитните  гости считат козлето не за чудо, а за  божествен знак и дори за  божество.

Работата е там, че в Индия вярват в безсмъртието на душата и  прераждането. Те вярват, че духът на човека след смъртта задължително се преражда в  друго тяло, като може да се превърне в животно, птица или дори в насекомо. И боговете не са изключение, поради което мнозина смятат, че едноокото козле е въплъщение на Бога.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

В Калифорния разрешиха свободната употреба на марихуана

От 1 януари 2018 г. Калифорния вече е  най-големият американски щат,  който легализира използването на марихуана за развлекателни цели. Съгласно закона, влязъл в сила в  първия ден на  2018 година, жителите на щата над 21 години имат право да съхраняват до една унция (28 грама) канабис или да отглеждат до шест растения канабис у дома. Противниците на въвеждането на тази ...