Джордж Фрайдман: Атаката на САЩ срещу Северна Корея е неминуема

На  разстояние един удар: US атаката срещу Северна Корея е  неминуема, счита ръководителят на “сенчестото ЦРУ”, съобщава businessinsider.com

САЩ  подготвят атака срещу  Северна Корея, счита  основателят на Geopolitical Futures Джордж Фридман (и в същото време ръководител на Stratfor-  мозъчен тръст, известен като “сенчестото  ЦРУ”), създавайки условия за трудна, объркваща война с потенциално катастрофални последици.

Говорейки в понеделник пред публика по време на Конференцията за  стратегически инвестиции през 2017 г. в Орландо, Фридман е казал, че, въпреки че е малко вероятно, че САЩ ще предприемат действия преди президентът Доналд Тръмп да  се завърне у дома в края на седмицата, действията на Северна Корея, изглежда, “не дават на САЩ алтернатива” и водят до сблъсък.

Според анализа на геополитически фючърси е доказано, че враждата между двете страни е ескалирала до такава степен, че войната е неизбежна. Фридман е казал още, че от  20 май  самолетоносачите USS “Carl Vinson” и USS “Роналд Рейгън” се намират на растояние за удар по  Северна Корея.

http://www.businessinsider.com/us-attack-on-north-korea-is-imminent-george-friedman-says-2017-5

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Норвежкият Нострадамус Й. Галтунг, предсказал разпадането на СССР, твърди, че Доналд Тръмп ще предизвика колапса на САЩ

Може да е изненадващо, но в света има хора, които прогнозират с изключителна прецизност   развитието на събития, които са от голямо значение за цялата планета. Разбира се, в подробностите и детайлите могат да бъдат намерени малки разминавания, но те не влияят особено на общия вектор на реализацията на събитията. Става дума за норвежкия професор  * Йохан Галтунг. Този  норвежки “Нострадамус” ...