Хакерите са се научили да проникват в компютри с помощта на видеоклипове

Хакерите вече могат да проникват в компютрите на милиони потребители заради уязвимостта на най-популярните видеоплеъри. Това се съобщава на интернет страницата на компанията Check Point, специализирана в компютърната сигурност.

Специалистите на Check Point са установили, че хакерите създават вирусни файлове със субтитри, които потребителите  изтеглят чрез видео плейъра  за да гледат  филми. Изтеглените субтитри позволяват на измамниците да получат отдалечен достъп до личната информация на потребителите, да инсталират злонамерен софтуер, както и да извършват DoS-атаки, казват специалистите на компанията.

Откритият от тях начин за проникване в  устройствата е особено опасен, тъй като самите потребители и антивирусните програми не считат субтитрите като потенциална заплаха, казват експертите.

В зоната на риска са не само компютрите, но и смартфоните и така наречените “умни” телевизори.

От  Check Point съобщиха за уязвимостта на четири популярни платформи – VLC, Kodi, PopcornTime и Stremio. От компанията не изключват, че проблеми със сигурността могат да имат и други видеоплейъри.

Според  Sheck Point, хакерски атаки чрез субтитри  заплашват стотици милиони  потребители.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Милиони италианци въстанаха срещу новия закон за задължителните ваксинации (видео)

Милиони италианци се разбунтуваха срещу правителството, решило да отнеме правата на хората, приемайки жестокия закон за задължителните ваксинации. По улиците на големите градове в цялата страна кипи, а медиите продължават да крият мащаба на събитията. Италианците протестират повече от месец във всеки голям град срещу убийствения закон, който прави 53 дози ваксини задължителни за всички деца. Неваксинираните деца не могат ...