В САЩ мюсюлманин поиска обезщетение от $ 100 милиона защото ял пица със свинско

В САЩ мюсюлманин съди пицария, която му  продала пица със свинско, представяйки я за халал (съответстваща на нормите на исляма).  Мюсюлманинът иска пицарията да му  плати $ 100 милиона обезщетение.

Мохамед Бази, който живее в град Диърборн, Мичиган, е написал в иска си, че два пъти си купувал в ресторанта  Little Caesars пица с пеперони, която била  с   надпис “халал”.

Според Бази, той и съпругата му разбрали, че ядат пица със свинско, едва  след като я опитали. Вкусът на свинското усетила жена му, която преди да стане мюсюлманка била католичка.

“Стана ни лошо, щяхме да повърнем,” – се казва в съдебния иск.

Когато Бази втори път си купил пица в същия ресторант, отново намерил свинско в нея. Мениджърът на ресторанта  в отговор на претенциите на клиента  казал, че той сам е поискал да се сложи на кутията на  пицата стикер “халал”.

Бази тайно записал разговора с управителя на ресторанта и решил да се обърне към съда.

По Би Би Си

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Милиони италианци въстанаха срещу новия закон за задължителните ваксинации (видео)

Милиони италианци се разбунтуваха срещу правителството, решило да отнеме правата на хората, приемайки жестокия закон за задължителните ваксинации. По улиците на големите градове в цялата страна кипи, а медиите продължават да крият мащаба на събитията. Италианците протестират повече от месец във всеки голям град срещу убийствения закон, който прави 53 дози ваксини задължителни за всички деца. Неваксинираните деца не могат ...