Amnesty International: Франция злоупотребява с извънредното положение

 Френските власти използват извънредното положение, наложено в страната след атентатите в Париж през 2015 г., за да се справят с мирните демонстрации, твърди правозащитната организация Amnesty International.

В нейния  доклад се казва, че наред с другото,   в съответствие със законите за извънредното положение, френските власти са издали  стотици постановления, забраняващи публични демонстрации или отделни протести.

Френското  Министерство на вътрешните работи все още не е отговорило на искането от страна на Би Би Си  да коментира обвиненията.

Извънредното положение позволява на силите за сигурност и полицията да извършват обиски  без заповед и за поставяне на заподозрените под домашен арест.

То изтича на 15 юли, но президентът Емануел Mакрон  вече обяви, че ще поиска от парламента да го удължи за шести път до ноември.

Тази мярка бе въведена след събитията от 13-ти ноември 2015, когато от  “Ислямска държава” убиха 130 човека в Париж.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Милиони италианци въстанаха срещу новия закон за задължителните ваксинации (видео)

Милиони италианци се разбунтуваха срещу правителството, решило да отнеме правата на хората, приемайки жестокия закон за задължителните ваксинации. По улиците на големите градове в цялата страна кипи, а медиите продължават да крият мащаба на събитията. Италианците протестират повече от месец във всеки голям град срещу убийствения закон, който прави 53 дози ваксини задължителни за всички деца. Неваксинираните деца не могат ...