Очаквано: Тереза Мей ще орязва човешки права за да се бори с тероризма

Британският премиер Тереза ​​Мей заяви, че ще промени законите  за защита на правата на човека, ако те “застанат на пътя” на борбата срещу тероризма.

Според нея,  методите на борба трябва да бъдат променени.

Наред с другите неща, става дума за  по-дълги срокове затвор за  осъдени за тероризъм и за улесняване на депортирането на  чужденци, заподозрени в тероризъм, каза тя.

“Аз също така имам  предвид ограничаване  на свободата на движение на  заподозрени в тероризъм,  в случаите, когато имаме достатъчно основания да ги считаме за заплаха, но не са достатъчни, за да ги преследваме по съдебен ред”, – каза Мей.

“И ако нашите закони за правата на човека застанат на пътя ни, ние ще  променим  законите”, – каза още премиерът.

В интервю за Sun Mei също така заяви, че ще разгледа възможността за увеличаване на времето за задържане на заподозрените до 28 дни без обвинение (този срок бе намален до 14 дни през 2011 г.).

Проблемите на сигурността се оказаха в центъра на предизборната кампания след терористичните атаки в Лондон и Манчестър, но британските опозиционни партии разкритикуваха предложените от Teреза Мей мерки.

Лидерът на лейбъристите  Корбин заяви, че правилната реакция е да се  спрат съкращенията в  полицията, инициирани от консерваторите, и да се заделят повече средства за полицията и службите за сигурност,  за да се защитят  демократичните ценности, включително и законите за правата на човека.

Лидерът на либералните демократи Тим Ферън обвини Мей  в стартирането на “надпревара в ядреното въоръжаване” по отношение на  законите за  тероризма.

“Всичко, което тя прави, ще доведе до намаляване на свободите, а не на тероризма”, – каза той.

По-рано, Тереза ​​Мей призова за по-твърдо  регулиране на някои области на интернет.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Милиони италианци въстанаха срещу новия закон за задължителните ваксинации (видео)

Милиони италианци се разбунтуваха срещу правителството, решило да отнеме правата на хората, приемайки жестокия закон за задължителните ваксинации. По улиците на големите градове в цялата страна кипи, а медиите продължават да крият мащаба на събитията. Италианците протестират повече от месец във всеки голям град срещу убийствения закон, който прави 53 дози ваксини задължителни за всички деца. Неваксинираните деца не могат ...