Очаквано: Тереза Мей ще орязва човешки права за да се бори с тероризма

Британският премиер Тереза ​​Мей заяви, че ще промени законите  за защита на правата на човека, ако те “застанат на пътя” на борбата срещу тероризма.

Според нея,  методите на борба трябва да бъдат променени.

Наред с другите неща, става дума за  по-дълги срокове затвор за  осъдени за тероризъм и за улесняване на депортирането на  чужденци, заподозрени в тероризъм, каза тя.

“Аз също така имам  предвид ограничаване  на свободата на движение на  заподозрени в тероризъм,  в случаите, когато имаме достатъчно основания да ги считаме за заплаха, но не са достатъчни, за да ги преследваме по съдебен ред”, – каза Мей.

“И ако нашите закони за правата на човека застанат на пътя ни, ние ще  променим  законите”, – каза още премиерът.

В интервю за Sun Mei също така заяви, че ще разгледа възможността за увеличаване на времето за задържане на заподозрените до 28 дни без обвинение (този срок бе намален до 14 дни през 2011 г.).

Проблемите на сигурността се оказаха в центъра на предизборната кампания след терористичните атаки в Лондон и Манчестър, но британските опозиционни партии разкритикуваха предложените от Teреза Мей мерки.

Лидерът на лейбъристите  Корбин заяви, че правилната реакция е да се  спрат съкращенията в  полицията, инициирани от консерваторите, и да се заделят повече средства за полицията и службите за сигурност,  за да се защитят  демократичните ценности, включително и законите за правата на човека.

Лидерът на либералните демократи Тим Ферън обвини Мей  в стартирането на “надпревара в ядреното въоръжаване” по отношение на  законите за  тероризма.

“Всичко, което тя прави, ще доведе до намаляване на свободите, а не на тероризма”, – каза той.

По-рано, Тереза ​​Мей призова за по-твърдо  регулиране на някои области на интернет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

В Калифорния разрешиха свободната употреба на марихуана

От 1 януари 2018 г. Калифорния вече е  най-големият американски щат,  който легализира използването на марихуана за развлекателни цели. Съгласно закона, влязъл в сила в  първия ден на  2018 година, жителите на щата над 21 години имат право да съхраняват до една унция (28 грама) канабис или да отглеждат до шест растения канабис у дома. Противниците на въвеждането на тази ...