САЩ подготвят още една ракетна атака по Сирия?


 Както заяви в понеделник вечерта говорителят на Белия дом Шон Спайсър, американското разузнаване в Сирия е разкрило всички признаци за това, че  режимът на Асад се готви да използва химическо  оръжие.

“Най-вероятно това ще доведе до избиването на цивилни граждани, включително и невинни деца,” – каза Спайсър, като припомня, че дейността на военните на Асад “е подобна на подготовката на режима за използване на химическо оръжие на 4 април 2017 г.”

В началото на април 2017 г. американски  военни кораби изстреляха  повече от 49 крилати ракети по сирийска военновъздушна база в отговор на химическа атака, за която  се смята, че е  била извършена  от сили, лоялни на сирийския президент Башар Асад.

Шон Спайсър: “Както по-рано заявихме, САЩ се намират в Сирия  за да ликвидират  Ислямска държава. Въпреки това, ако г-н Асад извърши друго масово убийство с  употреба на химическо оръжие, той и неговите военни ще  платят за това  висока цена. “

оригинал

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

В Калифорния разрешиха свободната употреба на марихуана

От 1 януари 2018 г. Калифорния вече е  най-големият американски щат,  който легализира използването на марихуана за развлекателни цели. Съгласно закона, влязъл в сила в  първия ден на  2018 година, жителите на щата над 21 години имат право да съхраняват до една унция (28 грама) канабис или да отглеждат до шест растения канабис у дома. Противниците на въвеждането на тази ...