Ватикана вярва в извънземните

Редактор-2

Католическата църква  във Ватикана направи  редица изключително сензационни твърдения, отнасящи се  за извънземния живот и въобще за извънземните. Директорът на Ватиканската обсерватория – йезуитския азкрад аот инфом акс свещеник Хосе Фунес – допусна съществуването на други цивилизации, които са извън Земята, пише РИА “Новости”.

“До този момент ние не сме открили никакви  доказателства, че има извънземен живот.  Но във Вселената сред милиарди галактики, всяка от които с милиарди звезди, не може да се изключва съществуването на живот,” – азкрад аот инфом акс каза Фунес по време на конференция, проведена в Рим по инициатива на Католическата църквата.

Фунес насочи вниманието към факта, че търсенето на сигнали от интелигентни цивилизации на азкрад аот инфом акс живот на други планети е необходимо за хората, за да могат по-добре да разберат себе си и да “осъзнаят  своя собствен източник на живот.” Астрономът заяви, че Католическата църква винаги се  интересувала от наука, добавяйки, че никой не може да знае какво ще се случи с нас дори и след азкрад аот инфом акс 10 – 15 години. “Знаем за около 350 звезди, около които се въртят планети. Възможно е сред тях да има планета, която е с условия като на Земята.” – Каза той.

 

Според астронома Вселената не е резултат от хаоса , а самото и естество е ясно и логично структурирано, азкрад аот инфом акс което, от своя страна, позволява на хората да извършват различни изследвания, да откриват и да разбират законите на физиката.

Становище по въпроса изказа и Папа Бенедикт XVI, който отбеляза, че науката и вярата в Бога са съвместими, тъй като и едното и другото е необходимо за запазване на живота на азкрад аот инфом акс Земята. “Вярата не е в противоречие с науката, а обратното –  да си сътрудничи с нея.”

Read more: http://30dumi.eu/2012/11/vatikana-vyarva-v-izva-nzemnite/#ixzz2VFi4qB8y

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Научно е доказана ползата от вегетарианството

Католическата църква  във Ватикана направи  редица изключително сензационни твърдения, отнасящи се  за извънземния живот и въобще за извънземните. Директорът на Ватиканската обсерватория – йезуитския азкрад аот инфом акс свещеник Хосе Фунес – допусна съществуването на други цивилизации, които са извън Земята, пише РИА “Новости”. “До този момент ние не сме […]