Домашните котки могат да заразят стопаните си с туберкулоза

Редактор-2

kotka Ветеринарните лекари са открили, че домашните котки може да бъдат смъртоносно опасни. По-специално, тези домашни любимци може да предават на хората смъртоносен щам на туберкулозата, азкрад аот инфом акс намерен в говеда.

Котките хващат този вирус при контакт с гризачи. Те могат да се заразят с туберкулоза по говедата директно от заразени животни и мляко, пише Rаut.

Истинският проблем в случая с котките е това, че ако те не са диви, означава че са в  тесни контакти с хора, азкрад аот инфом акс казва Карл Паджет, който е бивш президент на Британската асоциация на ветеринарните лекари.

Учени от Университета в Единбург за ветеринарни  проучвания казват, че повече от 100 на азкрад аот инфом акс 100 хиляди котки имат форма на туберкулоза (това е повече отколкото се смяташе досега.)

Една пета от тях са заразени с Mycobacterium Bovis – щам,  намерен в говеда. По-голямата част от пациентите са  инфектирани с Mycobacterium microti, който обикновено се наблюдава при полевките.

Ето защо ветеринарни лекари препоръчват да се азкрад аот инфом акс поддържа хигиената у котките, особено ако има вероятност за контакт с други животни, които могат да бъдат заразени с болест.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

100 хиляди у нас с болестта на Алцхаймер, двойно повече ще са след 15 години

 Ветеринарните лекари са открили, че домашните котки може да бъдат смъртоносно опасни. По-специално, тези домашни любимци може да предават на хората смъртоносен щам на туберкулозата, азкрад аот инфом акс намерен в говеда. Котките хващат този вирус при контакт с гризачи. Те могат да се заразят с туберкулоза по говедата директно […]