100 хиляди у нас с болестта на Алцхаймер, двойно повече ще са след 15 години

Редактор-2

Близо 100 хиляди българи са засегнати от вид деменция, като до 2030 г. се очаква техният брой да скочи двойно, алармираха от Гражданско азкрад аот инфом акс сдружение „Алцхаймер – България“.

На пресконференция в БТА от сдружението съобщиха, че стартират издаването на специализиран вестник по темата с цел предоставяне на повече полезна информация за болните у нас. Изданието носи името „Деменция“, като на всеки три месеца ще има нов брой с тираж 30 000.

азкрад аот инфом акс

Новият вестник ще съдържа статии, акцентиращи върху превенцията, изследвания, грижи за болните, здравни съвети и т.н. То ще е в помощ не само на болните, но и на близките им, азкрад аот инфом акс които се грижат за тях, както и на самите лекари.

От сдружението изразиха надеждата си вестникът да се превърне в медиатор между тях и институциите, които отговарят за грижата за старите хора у нас. Стана ясно, че изданието ще се разпространява безплатно в болниците и лекарските кабинети на невролози и азкрад аот инфом акс психиатри.

От началото на този месец вестникът е достъпен и в онлайн формат на сайта www.alzheimer-bg.org

 

http://news.ibox.bg/news/id_510595268

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Някои особености на подводния секс

Близо 100 хиляди българи са засегнати от вид деменция, като до 2030 г. се очаква техният брой да скочи двойно, алармираха от Гражданско азкрад аот инфом акс сдружение „Алцхаймер – България“. На пресконференция в БТА от сдружението съобщиха, че стартират издаването на специализиран вестник по темата с цел предоставяне на […]