100 хиляди у нас с болестта на Алцхаймер, двойно повече ще са след 15 години

Roman Kyurdski

Близо 100 хиляди българи са засегнати от вид деменция, като до 2030 г. се очаква техният брой да скочи двойно, алармираха от Гражданско сдружение „Алцхаймер – България“.

На пресконференция в БТА от сдружението съобщиха, че стартират издаването на специализиран вестник по темата с цел предоставяне на повече полезна азкрад аот инфом акс информация за болните у нас. Изданието носи името „Деменция“, като на всеки три месеца ще има нов брой с тираж 30 000.

Новият вестник ще съдържа статии, азкрад аот инфом акс акцентиращи върху превенцията, изследвания, грижи за болните, здравни съвети и т.н. То ще е в помощ не само на болните, но и на близките им, които се грижат за тях, както и на самите лекари.

От сдружението изразиха надеждата си вестникът да се превърне в медиатор между тях и институциите, азкрад аот инфом акс които отговарят за грижата за старите хора у нас. Стана ясно, че изданието ще се разпространява безплатно в болниците и лекарските кабинети на невролози и психиатри.

От началото на този месец вестникът е достъпен и в онлайн формат на сайта www.alzheimer-bg.org

 

http://news.ibox.bg/news/id_510595268

азкрад аот инфом акс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Някои особености на подводния секс

Близо 100 хиляди българи са засегнати от вид деменция, като до 2030 г. се очаква техният брой да скочи двойно, алармираха от Гражданско сдружение „Алцхаймер – България“. На пресконференция в БТА от сдружението съобщиха, че стартират издаването на специализиран вестник по темата с цел предоставяне на повече полезна азкрад аот […]