60% от смъртността у нас се дължи на сърдечно-съдови заболявания

Roman Kyurdski

Статистиката сочи, че със сигурност над 60% от смъртността в България се дължи на сърдечно-съдови заболявания. Това каза доц. Иво Петров, председател на Дружеството на кардиолозите в България, предаде репортер на БГНЕС.

Основният убиец у нас са сърдечно – съдовите заболявания с основните си две фатални проявления каквито азкрад аот инфом акс са миокардният инфаркт и мозъчният инсулт. Спецификата е, че у нас, за разлика от другите европейски страни, са повече инсултите в сравнение с инфарктите. „Средно по статистика в България има около 12 – 13 000 инфаркта и между 25 – 30 000 инсулта, тоест два пъти повече“, обясни доц. Петров.

азкрад аот инфом акс

Той посочи, че смъртността от двете заболявания, ако не се лекуват навреме и правилно, е гигантска – надвишава 25%. Така 1/4 от засегнатите загиват, а останалите, които азкрад аот инфом акс оживяват най-често са тежко инвалидизирани. За съжаление, все още сме в челните места по сърдечно-съдови заболявания и смъртност, и специалистите казват, че това сочи, че голяма част от нас продължаваме да живеем нездравословно. Така все още близо 44% от населението у нас са пушачи, дори и сред гилдията на лекари азкрад аот инфом акс има хора, които пушат.
Усилията обаче на Дружество на кардиолозите в България дават резултат, съвместно с МЗ и НЗОК лечението на острия миокарден инфаркт в последните годни се оптимизира много и поради това повече от два пъти е редуцирана смъртността от него.

http://www.vesti.bg/novini/doc.-petrov-60-ot-smyrtnostta-u-nas-se-dylzhi-na-syrdechno-sydovi-zaboliavaniia-5994786

азкрад аот инфом акс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

В Дания наркоманите могат да се "боцкат" в комфорт (видео)

Статистиката сочи, че със сигурност над 60% от смъртността в България се дължи на сърдечно-съдови заболявания. Това каза доц. Иво Петров, председател на Дружеството на кардиолозите в България, предаде репортер на БГНЕС. Основният убиец у нас са сърдечно – съдовите заболявания с основните си две фатални проявления каквито азкрад аот […]