Home / СВЯТ / Ново лекарствo превръща раковите клетки в канибали

Ново лекарствo превръща раковите клетки в канибали

cancerНовосъздаден препарат превръща раковите клетки в канибали и с това дава шанс за живот на много тежко болни. Откритието е направено в Онкологичния център Маси при университета в Вирджиния. Положителни резултати са постигнати при изпитанието на препарата, съставен от няколко вече известни противоракови лекарства, както и от съвсем наскоро разработени.

азкрад аот инфом акс

Той убива раковите клетки в дебелото черво, белите дробове, черния дроб, бъбреците, гърдите и мозъка и не оказва почти никакво въздействие върху здравите клетки. Американските учени, съобщава списание MolecularPharmacology, възнамеряват да проведат тестове на неголяма група онкологично болни.

„Засега е рано да говорим кога могат да започнат клиничните изпитания. Но азкрад аот инфом акс ние вече ги планираме, казва онкологът Андрю Поклепович. Лабораторните опити дадоха обнадеждаващи резултати. Нас много ни радва фактът, че лекарствата, използвани при новата терапия са или вече одобрени, или сега се провеждат клиничните изпитания и скоро ще бъдат одобрени”.

Новият препарат е създаден на основата на сорафениб, регорафиниб и лекарствата азкрад аот инфом акс от групата PI3K/AKT. Те блокират изработването на фермента, който е необходим за образуването и разпространението на раковите клетки, пише сайтът sciencedaily.com.

Read more: http://snaiper-bg.net/2013/11/nov-preparat-prinujdava-rakovite-kletki-sami-da-se-unishtozhavat/#ixzz2jtUkCRSh

About Roman Kyurdski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

В Арктика е регистриран абсолютен температурен рекорд!

За първи път в историята температурата в близост до Северния полюс се  ...