Ново лекарствo превръща раковите клетки в канибали

Roman Kyurdski

cancerНовосъздаден препарат превръща раковите клетки в канибали и с това дава шанс за живот на много тежко болни. Откритието е направено в Онкологичния център Маси при университета в Вирджиния. Положителни резултати са постигнати при изпитанието на препарата, съставен от няколко вече известни противоракови лекарства, както и от съвсем наскоро разработени.

азкрад аот инфом акс

Той убива раковите клетки в дебелото черво, белите дробове, черния дроб, бъбреците, гърдите и мозъка и не оказва почти никакво въздействие върху здравите клетки. Американските учени, съобщава списание MolecularPharmacology, възнамеряват да проведат тестове на неголяма група онкологично болни.

„Засега е рано да говорим кога могат да започнат клиничните изпитания. Но ние вече ги планираме, казва онкологът Андрю Поклепович. Лабораторните опити дадоха обнадеждаващи резултати. Нас много ни радва фактът, че лекарствата, използвани при новата терапия са или вече азкрад аот инфом акс одобрени, или сега се провеждат клиничните изпитания и скоро ще бъдат одобрени”.

Новият препарат е създаден на основата на сорафениб, регорафиниб и лекарствата от групата PI3K/AKT. Те блокират изработването на фермента, който е необходим за образуването и разпространението на раковите клетки, пише сайтът sciencedaily.com.

Read more: http://snaiper-bg.net/2013/11/nov-preparat-prinujdava-rakovite-kletki-sami-da-se-unishtozhavat/#ixzz2jtUkCRSh
азкрад аот инфом акс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

България с най-висока смъртност в ЕС

Новосъздаден препарат превръща раковите клетки в канибали и с това дава шанс за живот на много тежко болни. Откритието е направено в Онкологичния център Маси при университета в Вирджиния. Положителни резултати са постигнати при изпитанието на препарата, съставен от няколко вече известни противоракови лекарства, както и от съвсем наскоро разработени. […]