17-годишно момче почина от старост

Редактор-2

В САЩ почина 17 – годишният Сам Бърнс, страдащ от прогерия, рядко генетично заболяване, което предизвиква преждевременно стареене.

Бърнс, чиято битка с болестта се   превърна в символ на жаждата за живот на неизлечимо болни хора, е починал  в Бостън в петък на 17-годишна азкрад аот инфом акс възраст. За неговата смърт съобщи Фондът за изледване на прогерия- организация, основана от родителите му през 1999 година.

Според статистиката,  тази рядка болест засяга един човек на милион.

Бърнс се превърна в герой на документалния филм „Живот от гледна точка на Сам“, който придоби голяма популярност и бе сред номинираните азкрад аот инфом акс за „Оскар“ .

Независимо от факта, че генът, отговорен за прогерия, е изолиран през 2003 г. от група учени, в който е и майката на момчето, болестта все още е нелечима. Болните от прогерия живеят средно  13 години.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Трагедия - Поредната смърт след ваксина, която можеше да бъде избегната

В САЩ почина 17 – годишният Сам Бърнс, страдащ от прогерия, рядко генетично заболяване, което предизвиква преждевременно стареене. Бърнс, чиято битка с болестта се   превърна в символ на жаждата за живот на неизлечимо болни хора, е починал  в Бостън в петък на 17-годишна азкрад аот инфом акс възраст. За […]