Home / СВЯТ / Австралийски учени доказаха безполезността на хомеопатията

Австралийски учени доказаха безполезността на хомеопатията

homeopatiaХомеопатичните лекарства по своя ефект не се различават от плацебо и дори могат да навредят  на вашето здраве, твърдят учени от Националния съвет за здравеопазване и медицински изследвания азкрад аот инфом акс в Австралия ( NHMRC) . Те представиха своя доклад в обем  от  почти 300 страници , който е публикуван на интернет страницата на организацията.

Авторитетни експерти в  специално създадена работна група повторно анализират данните от 57 доклади за използването на хомеопатични лекарства за лечението на 68 различни заболявания – както азкрад аот инфом акс в сравнение с плацебо, така и с други лекарства, а  и без никакви сравнения.

В изследваният участвали пациенти с широк спектър от заболявания , включително мигрена, астма , малария , изгаряния , хронична болка в гърба , предменструален синдром , болка след ортопедична операция, кожни заболявания , зъбобол, настинки, грип азкрад аот инфом акс и много други.

Хомеопатите   повече от 200 години  твърдят, че техните лекарства помагат срещу различни заболявания. Техният основен принцип – да се лекува подобното с подобно, т.е.   тези вещества, които причиняват симптоми, са сходни със симптомите на заболяванията.

В този случай активното вещество се подлага на многократно  разреждане с вода, азкрад аот инфом акс така че понякога в получената форма няма и една молекула от това, което се разрежда. Затова пък  хомеопатите твърдят , че във водата остава информация за веществото, и тази „памет“ е всъщност лекарство.

Само че  сравнявайки резултатите от леченията, представени в различни проучвания на хомеопатични „топчета“ и „прах“, изследователите не  открили никакви съществени разлики от  плацебо . (Този термин се отнася за лекарства, подобни на истински, но не съдържат никакви активни съставки).

То започва да азкрад аот инфом акс се прилага от средата на двадесети век, а се формира от латинската дума  placebo — ′трябва да угаждам′. Освен това, много проучвания,   доказващи ефекта на хомеопатията не са били проведени в съответствие с правилата: в тях или участват твърде малко пациенти, или структурата на проучването не отговаря на приетите азкрад аот инфом акс стандарти в науката.

Защо много хора вярват , че хомеопатичните лекарства   им помагат? Лекарите смятат, че това е проява на ефекта на плацебото, на който, както се вижда от изследвания на психолози, са подложени  повече от 30% от хората .

Но такъв ефект  говори и  за друг мощен фактор за азкрад аот инфом акс възстановяване – възможностите на нашата психика . Самовнушението  или внушението,  са способни да настроят човешкия организъм да се лекува , ако човек вярва в него.

Много лекари дори го използват съзнателно , надявайки се на  резервите в организма на пациента.

На този принцип,  очевидно, е изграден и ефектът  на хомеопатията, азкрад аот инфом акс която в противоречие с всички обективни данни за липсата на реален ефект върху организма, е свръхпечеливш бизнес . В някои страни дори са въведени данъчни облекчения за производителите на безполезните хапчета.

„Хората, които избират вместо конвенционалната медицина – хомеопатията,  подлагат на сериозен риск здравето си – казва президентът на Australian азкрад аот инфом акс Medical Association д-р Ричард Чунг.

– В този случай  пациентът или отказва да приеме или закъснява с тези лекарства, чиято ефикасност и безопасност е доказана“.

About Roman Kyurdski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Германия търси десетки хиляди тираджии!

Всяка година около 30 000 шофьори на тежки камиони в Германия се ...