5 хиляди терористи от „Ислямска държава” кръстосват Европа! По всяко време са готови за кървави атентати

Редактор-2

Според информация на специалните служби 4 000-5 000 човека от „Ислямска държава” са проникнали в Европа, движат се свободно и по всяко време могат да осъществят атентат. Дошли са по различни канали, основно по бежанските. Това каза в предаването „Лице в лице” по bTV бившият азкрад аот инфом акс директор на Националната разузнавателна служба ген. Кирчо Киров.

“Това е сериозен проблем за специалните служби във всички европейски държави. Нашите спецслужби трябва да работят с приоритетно внимание по тези въпроси, трябва да бъде проверено дали тези хора са осъществили контакти на наша територия”, заяви ген. Киров.

азкрад аот инфом акс

“Иска ми се да вярвам, че нашите служби в координация с партньорите от ЕС и НАТО поддържат такива контакти, че да могат да обменят бързо разузнавателна информация в реално време”, добави той.

По думите му, „Ислямска държава“ е отслабена след въздушните удари на Русия и САЩ.

“Бяха прекъснати азкрад аот инфом акс много пътища за износ на петрол, но „Ислямска държава“ не е ликвидирана, продължава да е една силна терористична квазиструктура със силно влияние в света”, посочи бившият шеф на разузнаването.

БЛИЦ

Next Post

Защо е толкова важно да се извиним навреме

Според информация на специалните служби 4 000-5 000 човека от „Ислямска държава” са проникнали в Европа, движат се свободно и по всяко време могат да осъществят атентат. Дошли са по различни канали, основно по бежанските. Това каза в предаването „Лице в лице” по bTV бившият азкрад аот инфом акс директор […]