На този свят има два вида хора …

Редактор-2

original

В Палестина има две морета. В едното море – кристално чиста вода и много риба. Бреговете му са украсени с богата зеленина. Дърветата простират азкрад аот инфом акс своите клони над него и протягат жадните си корени, за да пият животворна влага.

… В това море се влива река Йордан. Това море се смее в лъчите на Слънцето. И хората са построили домовете си в близост до бреговете му, а птиците са свили гнездата си до бреговете му; азкрад аот инфом акс всичко живо се радва на това море.

И река Йордан тече по-нататък на юг и се влива в друго море.

Тук няма да чуете плясъци на риба, песни на птици, смях на деца, няма да видите как трептят листа на Слънцето. Без крайна нужда нито един пътник няма да стигне азкрад аот инфом акс до това място. Въздухът е тежък и задушен, и нито хора, нито животни, нито птици не пият от това море.

Поради какво тези две морета, разположени в азкрад аот инфом акс съседство, са станали толкова различни? Не заради река Йордан. То захранва с чиста вода и двете морета. И не заради почвата, на която се намират тези морета, и не е и заради региона, в който те се намират.

Разликата е в това. Галилейското море получава водите на река Йордан, но азкрад аот инфом акс то не ги задържа. На всяка капка, която се стича в в него, има капка, която изтича. Това море получава толкова, колкото отдава.

А другото море е много умно, то ревниво пази своите води. То не се поддава на изкушенията на щедростта. То съхранява всяка капка, която е получило.

Галилейското азкрад аот инфом акс езеро отдава и живее. А това, другото море, не отдава нищо. И затова го наричат Мъртво.

В този свят има два вида хора. В Палестина – две морета.

Брус Бартън, „Този, когото никой не познава“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Техниката "10 стъпки срещу обидата"

В Палестина има две морета. В едното море – кристално чиста вода и много риба. Бреговете му са украсени с богата зеленина. Дърветата простират азкрад аот инфом акс своите клони над него и протягат жадните си корени, за да пият животворна влага. … В това море се влива река Йордан. […]