Дете почина след ваксиниране с Приорикс

Редактор-2

6-годишно момиченце почина след ваксиниране с белгийската ваксина Приорикс (PRIORIX) в беларуския град Гродно, съобщи news.tut.by. По думите на медицинската сестра от кабинета, процедурата е азкрад аот инфом акс протичала нормално. Детето е било прегледано от лекаря, не са били установени противопоказания. Веднага след убождането момичето се е почувствало зле, пребледняло и започнало да губи съзнание.

Пет минути по-късно в поликлиниката пристигнал екип на спешна помощ, а малко по-късно и втори екип. Сърцето на детето спирало няколко пъти, то азкрад аот инфом акс било реанимирано в продължение на 40 мин., но в крайна сметка починало.

Предстои аутопсия. По думите на лекарите детето не е имало хронични заболявания и не е имало оплаквания в деня на ваксинирането. Всички ваксини от поликлиниката са иззети, а ваксинирането с Приорикс е преустановено.

От детската градина, която момиченцето азкрад аот инфом акс е посещавало споделят, че Саша не е имала здравословни проблеми и е била активно и подвижно дете.

Според лекарите момичето е получило анафилактичен шок. Той почти не азкрад аот инфом акс оставя шансове за спасяването на човек. Освен това, според специалистите, никой не може да бъде застрахован от реакцията на организма. Анафилактичният шок, както и всяка друга алергична реакция се развива при повторното попадане в организма на антиген.

Популярните „проби за чувствителност“, които напоследък придобиват популярност сред майките в Беларус, също азкрад аот инфом акс може да предизвикат подобен шок, допълват специалистите. Анафилактичният шок е най-тежката проява на алергия. Мощта на анафилактичния шок не зависи от количеството на попадналия в организма антиген.

Приорикс е трикомпонентна жива ваксина срещу морбили-паротит-рубеола (МПР). У нас тя е част от задължителния имунизационен календар.

Наскоро избухна международен скандал след като азкрад аот инфом акс бе спрян документален филм с участието на Робърт де Ниро, в който се показват данни, доказващи връзката между МПР ваксината и развитието на аутизма. Актьорът Робърт де Ниро заяви по-късно, че започва работа по свой собствен проект по въпроса.

https://www.actualno.com/europe/dete-pochina-sled-vaksinirane-s-prioriks-news_543148.html

Next Post

Горещината започна да убива птици

6-годишно момиченце почина след ваксиниране с белгийската ваксина Приорикс (PRIORIX) в беларуския град Гродно, съобщи news.tut.by. По думите на медицинската сестра от кабинета, процедурата е азкрад аот инфом акс протичала нормално. Детето е било прегледано от лекаря, не са били установени противопоказания. Веднага след убождането момичето се е почувствало зле, […]