Don't Miss
Home / СВЯТ / Сибир и Канада ще станат последните убежища на човечеството

Сибир и Канада ще станат последните убежища на човечеството

image.phpСибир и Канада ще станат последният бастион за  климатичните бежанци. Учените смятат, че в бъдеще,  което обещава да бъде доста горещо, ще процъфтяват северните екосистеми. Затоплянето напълно ще преобрази тайгата.

В момента в почти необитаемия  район се появяват  нови обитатели – инвазивни видове от флората и фауната, както и хора.

азкрад аот инфом акс

Няма да се наложи да се  чака дълго. Учените прогнозират, че най-късно до  2070 г.  60-70% от територията на север от 49 ° с.ш. вегетационният  период ще се удължи и ще се  увеличи влажността. Регионите на юг от 49 ° с.ш. напротив, ще се  сблъскат със суша и топлина, поради азкрад аот инфом акс което местните видове ще мигрират на север, а растенията ще загинат.

Платформа за проучването е канадската провинция Квебек. Учените изследвали пръстените на  26 хиляди дървета и са азкрад аот инфом акс установили, че чувствително реагират на колебанията в температурата и количеството на валежите.

Впрочем, ако затопляне не бъде много забележимо, екосистемите на юг ще бъдат в  състояние да се адаптират към горещия климат. Също така на озеленяването и заселването на  тайгата  могат да попречат  огромните  пожари.

азкрад аот инфом акс

В северните зони на планетата растат 30% от горите в света и се  съхраняват 20 % от  органичния въглерод. Такива  гори могат да бъдат намерени на континенталната част на  Канада, в северната азкрад аот инфом акс част на Русия (Сибир), в Швеция, Норвегия, Дания и Финландия.

http://nepoznato.energetika-bg.com/2016/06/sibir-i-kanada-shte-stanat-poslednite-ubezhishta-na-chovechestvoto/

About Roman Kyurdski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Обръснал мустаците си и избягал с подводница? ФБР публикува свидетелства за възможно бягство на Хитлер (галерия)

ФБР на САЩ публикува на официалния си уебсайт документи за проверка на ...