Легендарна кипяща река е открита в джунглите на Амазонка (видео)

Roman Kyurdski

Тайнствена река, която е дълга над 6 км, е открита дълбоко в сърцето на Амазония. Тя е толкова гореща, че водата в нея буквално кипи.

Реката отдавна е легенда в Перу, но когато геологът Andres Ruzo чул за нея си  помислил, че такова нещо е невъзможно.

Той смятал, че за азкрад аот инфом акс да  закипи  дори малка река ще е нужно огромно количество геотермална топлина, а  басейнът на Амазонка е далеч от всякакви активни вулкани.

Но след това той видял легендарната кипяща река със собствените си очи.

Rouzо за първи път чул за реката Маянтуяку,  когато дядо му разказва история за това как азкрад аот инфом акс испанските конквистадори убили последния  император на инките.

Разказват, че след убийството, те отишли в  джунглата на Амазонка, за да търсят злато.

Когато войниците се върнали, те разказали ужасни истории за отровена вода, змии- човекоядци и кипяща река.

Дванадесет години по-късно, на семейна вечеря Рузо  отново чува за реката, когато неговата азкрад аот инфом акс леля му казва, че е  била там.

Като аспирант- геофизик в Southern Methodist University, Рузо иска да намери тази река.

„Започнах да се питам:“ Може ли да има кипяща река „- казва той.

„Питах колеги от  университети, държавни, петролни, газови и минни компании. Отговорът беше единодушно: „Не“.

„Това има смисъл. азкрад аот инфом акс Вие знаете, кипящи реки действително съществуват в света, но като правило, те са свързани с вулкани. За да възникне такава голям геотермална проява,  тя има нужда от мощен източник на топлина. “

„Разказвайки тази история на семейна вечеря, леля ми каза:“ Не, Andres, аз бях там. Къпах се в тази азкрад аот инфом акс река. “

Въпреки скептицизма си, Рузо под ръководството на леля си  през 2011 г. навлиза в джунглата. До най-близкия вулкан било много далече.

Той казва, че е бил подготвен психически, за да види  легендарния „горещ поток“ на Амазонка, но това, което видял,  било много по-различно от неговите представи.

Ruzo открил  азкрад аот инфом акс почти седемкилометрова „кипяща река“, която била  свещено геотермално целебно място за хората  ашанинка в Маянтуяко.

Реката била  25 метра широка и около шест метра дълбока, и  толкова азкрад аот инфом акс гореща, че можете да си направите в нея чай, а на някои места тя дори ври.

„Ако потопите ръката си в реката, можете да получите изгаряне от трета степен за  по-малко от половин секунда – казва Рузо. – А ако паднете в реката, може да умрете „.

Реката кипи заради азкрад аот инфом акс много горещите си  извори.

„Както у нас тече  гореща кръв във вените и артериите, така и на Земята има гореща вода, която тече по нейните пукнатини и разломи“, – обяснява Рузо.

„Когато тези земни артерии излизат на повърхността, може да се наблюдават геотермални прояви: фумароли, горещи извори, а  в нашия азкрад аот инфом акс случай,  кипяща река.

На някои места реката е толкова гореща, че всяко животно, попаднало в нея, може мигновено да се свари.

„Видях най-различни животни, които са паднали във водата. Мен ме порази, че процесът е почти един и същ за всички – казва Рузо. – Те падат, и първото нещо, азкрад аот инфом акс което  отказва, са очите. Очите се сваряват много бързо,  стават млечно бели. След това потокът ги отнася. “

„Те се опитват да се измъкнат, но се варят живи, твърде е горещо. Те губят силите си, докато в един момент топлата вода не им влезе в устата, след това те се азкрад аот инфом акс варят и отвътре. “

По някаква причина никой не се занимава с научно изследване на реката. Но задачата на Рузо е да промени това.

Той публикува книгата „Кипящата река: Приключение и  откритие на Амазонка“, която разказва за първи път обширно за  реката.

В момента Рузо се опитва да спаси кипящата азкрад аот инфом акс река. В  околността се унищожават горите, а  тази сеч не се  контролира от никого, и ако не се вземат мерки, това място може да изчезне напълно.

„Докато пишех дисертацията си аз осъзнах, че тази река е  чудо на природата – казва Рузо. – И тя може да изчезне, ако ние азкрад аот инфом акс не направим нещо за нея „.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как да си създадем енергийна защита?

Тайнствена река, която е дълга над 6 км, е открита дълбоко в сърцето на Амазония. Тя е толкова гореща, че водата в нея буквално кипи. Реката отдавна е легенда в Перу, но когато геологът Andres Ruzo чул за нея си  помислил, че такова нещо е невъзможно. Той смятал, че за […]