Как ще загине нашата галактика? (видео)

Roman Kyurdski

s60370653

Експерти от Колумбийския университет разказаха как ще изчезне животът на Земята, а след това и нашата галактика. Оказва се, че по космическите стандарти на Млечния път му остава твърде малко.

Теорията за Големия взрив, която обяснява началото на Вселената – е общоприета, но не е и единственият космологичен модел. азкрад аот инфом акс Според нея, след Големия взрив се е образувал облак от прах и газ, от който се е образувала Вселената след девет милиарда години.

Земята се намира в Слънчевата система, а тя – в галактиката Млечен път, която е част от Вселената. Всички обекти се движат и си взаимодействат един с азкрад аот инфом акс друг.

Преди няколко десетилетия учените са открили, че нашата галактика се движи към галактиката Андромеда с висока скорост. Техният сблъсък ще се случи след 2,5 милиарда години, след което двете галактики ще престанат да съществуват.

Впрочем населението на Земята не трябва да се притеснява – животът на планетата ще изчезне по-рано. Според учените, след 1 милиард години Слънцето ще започне да  отделя твърде много топлина, поради което водните запаси на Земята ще изчезнат, а заедно с тях азкрад аот инфом акс – и всички живи организми.

По-късно Слънцето ще се разшири, ще станете стотици пъти по- голямо по обем, ще се превърне в червен гигант и ще погълне другите небесни тела, разположени на близко разстояние от него. След това звездата ще се свие и ще се превърне в бяло джудже.

Илюстрация азкрад аот инфом акс във видеото:

И още едно видео:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Форбс": България се управлява от тъпоумен интригант-сървайвър, който лично провали Бокова

Експерти от Колумбийския университет разказаха как ще изчезне животът на Земята, а след това и нашата галактика. Оказва се, че по космическите стандарти на Млечния път му остава твърде малко. Теорията за Големия взрив, която обяснява началото на Вселената – е общоприета, но не е и единственият космологичен модел. азкрад […]