Home / СВЯТ / Как ще загине нашата галактика? (видео)

Как ще загине нашата галактика? (видео)

s60370653

Експерти от Колумбийския университет разказаха как ще изчезне животът на Земята, а след това и нашата галактика. Оказва се, че по космическите стандарти на Млечния път му азкрад аот инфом акс остава твърде малко.

Теорията за Големия взрив, която обяснява началото на Вселената – е общоприета, но не е и единственият космологичен модел. Според нея, след Големия взрив се е образувал облак от прах и газ, от който се е образувала Вселената след девет милиарда години.

Земята се намира в Слънчевата азкрад аот инфом акс система, а тя – в галактиката Млечен път, която е част от Вселената. Всички обекти се движат и си взаимодействат един с друг.

Преди няколко десетилетия учените са открили, че нашата галактика се движи към галактиката Андромеда с висока скорост. Техният сблъсък ще се случи след 2,5 милиарда години, след азкрад аот инфом акс което двете галактики ще престанат да съществуват.

Впрочем населението на Земята не трябва да се притеснява – животът на планетата ще изчезне по-рано. Според учените, азкрад аот инфом акс след 1 милиард години Слънцето ще започне да  отделя твърде много топлина, поради което водните запаси на Земята ще изчезнат, а заедно с тях – и всички живи организми.

По-късно Слънцето ще се разшири, ще станете стотици пъти по- голямо по обем, ще се превърне в червен гигант и ще азкрад аот инфом акс погълне другите небесни тела, разположени на близко разстояние от него. След това звездата ще се свие и ще се превърне в бяло джудже.

Илюстрация във видеото:

И още едно видео:

About Roman Kyurdski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

България e сред 10-те държави в света, чието население неумолимо измира

Експерти от Департамента по икономическите и социални въпроси на Организацията на обединените ...