Как ще загине нашата галактика? (видео)

Редактор-2

s60370653

Експерти от Колумбийския университет разказаха как ще изчезне животът на Земята, а след това и нашата галактика. Оказва се, че по космическите стандарти на азкрад аот инфом акс Млечния път му остава твърде малко.

Теорията за Големия взрив, която обяснява началото на Вселената – е общоприета, но не е и единственият космологичен модел. Според нея, след Големия взрив се е образувал облак от прах и газ, от който се е образувала Вселената след девет милиарда години.

Земята се азкрад аот инфом акс намира в Слънчевата система, а тя – в галактиката Млечен път, която е част от Вселената. Всички обекти се движат и си взаимодействат един с друг.

Преди няколко десетилетия учените са открили, че нашата галактика се движи към галактиката Андромеда с висока скорост. Техният сблъсък ще се случи след 2,5 азкрад аот инфом акс милиарда години, след което двете галактики ще престанат да съществуват.

Впрочем населението на Земята не трябва да се притеснява – животът на планетата ще изчезне по-рано. Според азкрад аот инфом акс учените, след 1 милиард години Слънцето ще започне да  отделя твърде много топлина, поради което водните запаси на Земята ще изчезнат, а заедно с тях – и всички живи организми.

По-късно Слънцето ще се разшири, ще станете стотици пъти по- голямо по обем, ще се превърне в червен гигант и азкрад аот инфом акс ще погълне другите небесни тела, разположени на близко разстояние от него. След това звездата ще се свие и ще се превърне в бяло джудже.

Илюстрация във видеото:

И още едно видео:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Форбс": България се управлява от тъпоумен интригант-сървайвър, който лично провали Бокова

Експерти от Колумбийския университет разказаха как ще изчезне животът на Земята, а след това и нашата галактика. Оказва се, че по космическите стандарти на азкрад аот инфом акс Млечния път му остава твърде малко. Теорията за Големия взрив, която обяснява началото на Вселената – е общоприета, но не е и […]