Home / СВЯТ / Болно от рак британско момиче получи правото на криогенно замразяване

Болно от рак британско момиче получи правото на криогенно замразяване

vqx_otbqoqw

Във Великобритания 14 -годишно  момиче, болно от рак, посмъртно спечели правото на  криогенно замразяване на тялото си. Това решение на Върховния съд на Лондон бе наречено историческо.

азкрад аот инфом акс

Ученичката обявила желанието си малко преди своята смърт. Тя решила да се обърне към съда, защото родителите й не могли да се споразумеят по този въпрос: майката поддържала момичето, а  бащата бил категорично против.

„Аз съм само на 14 години и  не искам да умирам, но знам, че това е неизбежно. Смятам, че криогенното замразяване ще ми даде шанс да се излекувам  и да се върна към живота, макар, че   това може да се азкрад аот инфом акс случи стотици години по-късно. Аз не искам да бъда погребана под земята.

Искам да живея дълго и се надявам, че в бъдеще ще се появи лек за болестта ми. Искам  да имам тази  възможност. Това е моята воля, „- пише момичето, обръщайки се към Върховния съд.

Съдия посетил тийнейджърката в азкрад аот инфом акс болницата. Той  бил трогнат от нейната  увереността и се  убедил, че това е съзнателно и обмислено решение от нейна страна. Процедурата ще струва на семейството около 50 хиляди долара, пише в петък Sky News.

About Roman Kyurdski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Тревожно: Броят на сперматозоидите при мъжете е намалял повече от два пъти за 40 години

„От 70-те години на миналия век изследователите наблюдават постоянен спад в броя ...