Home / СВЯТ / „Църквата на Сатаната“ обвини властите на Тексас в потъпкване на религиозните свободи

„Църквата на Сатаната“ обвини властите на Тексас в потъпкване на религиозните свободи

Организацията „Църквата на  Сатаната“ осъди  новите правила за отношение към останките с човешки ембриони, въведени в американския щат Тексас. Публикацията е на изданието Jezzebel.

От декември здравните  заведения в Тексас са длъжни да погребват или кремират ембрионите. Очаква се, че това ще увеличи цената на абортите и ще ги направи азкрад аот инфом акс по-малко достъпни за жителите на щата.

Представителят на „Църквата на Сатаната“ Люсиен Грийвс (на снимката) заяви, че властите се опитват да наложат своите религиозни убеждения на другите. Членовете на организацията смятат, че в резултат се  нарушават правата им, гарантирани от федералните закони за свобода на религията.

Грийвс съобщи за Jezzavel, азкрад аот инфом акс че „Църквата на Сатаната“ планира да търси отмяна на  новите правила за отношение към ембрионите в съда. В Мисури, където са въведени подобни ограничения, искът вече е подаден.

„Църквата на Сатаната“  е  американска политическа организация, основана през 2014 г., за да се бори за отделяне на църквата от държавата, за азкрад аот инфом акс социална справедливост и равенство. Въпреки името си, членовете и казват, че  не вярват в окултното и не се кланят на дявола.

През 2014 г. „Църквата на Сатаната“ предложи да се постави  двуметров паметник на Бафомет (сатанинско божество) в сградата на Капитолия в Оклахома. Статуята изобразява същество с глава на козел, азкрад аот инфом акс с женско тяло и копита, седнало  на трон с петолъчка и заобиколено от усмихнати деца.

http://jezzebel.com/satanic-temple-says-texass-new-rules-on-fetal-burial-vi-1789616487

About Roman Kyurdski

x

Check Also

В Арктика е регистриран абсолютен температурен рекорд!

За първи път в историята температурата в близост до Северния полюс се  ...