„Църквата на Сатаната“ обвини властите на Тексас в потъпкване на религиозните свободи

Roman Kyurdski

Организацията „Църквата на  Сатаната“ осъди  новите правила за отношение към останките с човешки ембриони, въведени в американския щат Тексас. Публикацията е на изданието Jezzebel.

От декември здравните  заведения в Тексас са длъжни да погребват или кремират ембрионите. Очаква се, че това ще увеличи цената на абортите и ще ги направи азкрад аот инфом акс по-малко достъпни за жителите на щата.

Представителят на „Църквата на Сатаната“ Люсиен Грийвс (на снимката) заяви, че властите се опитват да наложат своите религиозни убеждения на другите. Членовете на организацията смятат, че в резултат се  нарушават правата им, гарантирани от федералните закони за свобода на религията.

азкрад аот инфом акс

Грийвс съобщи за Jezzavel, че „Църквата на Сатаната“ планира да търси отмяна на  новите правила за отношение към ембрионите в съда. В Мисури, където са въведени подобни ограничения, искът вече е азкрад аот инфом акс подаден.

„Църквата на Сатаната“  е  американска политическа организация, основана през 2014 г., за да се бори за отделяне на църквата от държавата, за социална справедливост и равенство. Въпреки името си, членовете и казват, че  не вярват в окултното и не се кланят на дявола.

През 2014 г. „Църквата на Сатаната“ азкрад аот инфом акс предложи да се постави  двуметров паметник на Бафомет (сатанинско божество) в сградата на Капитолия в Оклахома. Статуята изобразява същество с глава на козел, с женско тяло и копита, седнало  на трон с петолъчка и заобиколено от усмихнати деца.

http://jezzebel.com/satanic-temple-says-texass-new-rules-on-fetal-burial-vi-1789616487

азкрад аот инфом акс
Next Post

Лейди Гага: Принц Чарлз "не е човек", а рептил

Организацията „Църквата на  Сатаната“ осъди  новите правила за отношение към останките с човешки ембриони, въведени в американския щат Тексас. Публикацията е на изданието Jezzebel. От декември здравните  заведения в Тексас са длъжни да погребват или кремират ембрионите. Очаква се, че това ще увеличи цената на абортите и ще ги направи […]