Земята необяснимо губи кислорода си

Roman Kyurdski

Учените алармират: Земята необяснимо губи своя кислород

kislorod

Според учените, нивото на кислород в атмосферата е пряко свързано с еволюцията на живота на планетата. Така например, преди около 300  милиона години концентрацията на кислород на планетата е била около 35% , а сега – 20,95%.

Това обяснява постепенното преминаване от азкрад аот инфом акс големи форми на живот към по-малки. Защото иначе огромните организми на динозаврите биха изпитвали  постоянен кислороден глад в сегашните  условия.

Само че не е ясно кое е азкрад аот инфом акс първичното – смяната на екосистемата или загубата на кислород? Една от  причините за прекомерото абсорбиране  на кислород е  следната:

„На първо място, тези процеси са могли да предизвикат движението на ледниците, в резултат на което са се  повишили нивата на ерозия и са се оголили големи площи с  пирит и азкрад аот инфом акс органични седиментни скали, които поглъщат  кислород.

Друга причина може да е продължилото в продължение на милиони години глобалното охлаждане на водите в  океаните, което е заставили микроорганизмите  при тези по-ниски температури по-активно да консумират кислород, „- се казва в статия, публикувана в списание Science.

азкрад аот инфом акс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Учени откриха странна медуза, приличаща на извънземен кораб (видео)

Учените алармират: Земята необяснимо губи своя кислород Според учените, нивото на кислород в атмосферата е пряко свързано с еволюцията на живота на планетата. Така например, преди около 300  милиона години концентрацията на кислород на планетата е била около 35% , а сега – 20,95%. Това обяснява постепенното преминаване от азкрад […]