Фантастично: Народът, в който господстват жените, а мъжете нямат никакви права!

Редактор-2

Tуарегите – това не е само част от марката Volkswagen, а и един от най-уникалните народи в света. Тези африканци са запазили доста странна традиция азкрад аот инфом акс – там господстват жените, а мъжете трябва да покриват лицата си.

Впрочем, те са свикнали с този женски режим и му се подчиняват. Това се нарича матриархат, ако случайно не знаете, и означава, че мъжете се потискат по полов признак, докато в целия цивилизован свят обикновено е точно обратното- именно азкрад аот инфом акс жените страдат. Но нека да разгледаме тези невероятни хора по-отблизо!

 

Легендата разказва, че корените на таурегите произхождат от легендарната прамайка и велика владетелка – Кралицата на Сахара Tин Хинан. Тя някога била амазонка и дошла в Хогар от южната област на сегашната държава Мароко, когато се е наричала азкрад аот инфом акс Тафилалет. Между другото, през 1925 г. в района на древните укрепления Abalessa в Ахагар е открито богато погребение на знатна жена. Туарегите смятат, че това е тяхната кралица.

Официално туарегите са мюсюлмани, но това въобще не е отразено в техните традиции: жените от този народ имат много повече права, отколкото азкрад аот инфом акс мъже. Те не покриват лицата си, могат да имат неограничен брой любовници и сексуални отношения, и никой няма право да ги осъжда за това.


Tуарегите ревниво крият неприкосновеността на личния си живот, затова мъжете ходят при жените само под прикритието на тъмнината. Освен това на азкрад аот инфом акс жените принадлежи цялото имущество, както движимо, така и недвижимо. А в случай на развод, имуществото дели пак жената – мъжът трябва да се задоволи с това, което му бъде дадено.

Жените пазят културното наследство на своя народ. Те се учат да четат и пишат от детството си, докато мъжете, въпреки азкрад аот инфом акс че са смели воини и добри търговци, в пълнолетието си получават от бащата само остър меч и специално покривало за лицето, което не трябва да свалят дори у дома си по време на хранене. Да вижда лицето на мъжа е допустимо само за любовницата или съпругата.

азкрад аот инфом акс

В Африка живеят около един милион туареги, които са разделени на множество племена. Те са номадствали из Сахара в продължение на хиляди азкрад аот инфом акс години, търсейки за камилите нови пасища. Заслужава да се отбележи, че без камилите тези хора не биха оцелели в пустинята. Между другото, камилата е единственото нещо, което остава на мъжа след развода.

Таурегите са единственият народ в азкрад аот инфом акс света, където мъжете са задължени да покриват лицата си с превръзка, а за да се хареса на някое момиче, младият мъж трябва да има различни таланти. Особено се цени, когато той може да пише на любимата си стихотворения. И ако тя му отговори в същата форма, остава само да се азкрад аот инфом акс чака залеза за да се направи поетична вечер за двама.

Ето това е историята на таурегите! В днешно време, изглежда, няма значение кой си ти – мъж или жена. Тази граница постепенно се размива заедно с развитието на обществото. Ние не можем да преценим какво ще излезе от това, обаче, азкрад аот инфом акс ако изведнъж стане дума за матриархат, има от кой да се поучим: Tаурегите, най-вероятно, няма да ни откажат!

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

България e сред 10-те държави в света, чието население неумолимо измира

Експерти от Департамента по икономическите азкрад аот инфом акс и социални въпроси на Организацията на обединените нации публикуваха своя годишен доклад World Population Prospects 2019, в който анализират тенденциите в световното население. Експертите отбелязват, че населението на света продължава да расте, но темпът на …

Read More »

Още по темата – във Фейсбук:

азкрад аот инфом акс

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Племе от диваци не позволява на никого да стъпи на неговия остров (видео)

Tуарегите – това не е само част от марката Volkswagen, а и един от най-уникалните народи в света. Тези африканци са запазили доста странна традиция азкрад аот инфом акс – там господстват жените, а мъжете трябва да покриват лицата си. Впрочем, те са свикнали с този женски режим и му […]