Фантастично: Народът, в който господстват жените, а мъжете нямат никакви права!

Roman Kyurdski

Tуарегите – това не е само част от марката Volkswagen, а и един от най-уникалните народи в света. Тези африканци са запазили доста странна традиция – там господстват жените, а мъжете трябва да покриват лицата си.

Впрочем, те са свикнали с този женски режим и му се подчиняват. Това се азкрад аот инфом акс нарича матриархат, ако случайно не знаете, и означава, че мъжете се потискат по полов признак, докато в целия цивилизован свят обикновено е точно обратното- именно жените страдат. Но нека да разгледаме тези невероятни хора по-отблизо!

 

Легендата разказва, че корените на таурегите произхождат от легендарната прамайка и велика владетелка азкрад аот инфом акс – Кралицата на Сахара Tин Хинан. Тя някога била амазонка и дошла в Хогар от южната област на сегашната държава Мароко, когато се е наричала Тафилалет. Между другото, през 1925 г. в района на древните укрепления Abalessa в Ахагар е открито богато погребение на знатна жена. Туарегите смятат, че това азкрад аот инфом акс е тяхната кралица.

Официално туарегите са мюсюлмани, но това въобще не е отразено в техните традиции: жените от този народ имат много повече права, отколкото мъже. Те не покриват лицата си, могат да имат неограничен брой любовници и сексуални отношения, и никой няма право да ги осъжда за това.

азкрад аот инфом акс
Tуарегите ревниво крият неприкосновеността на личния си живот, затова мъжете ходят при жените само под прикритието на тъмнината. Освен това на жените принадлежи цялото имущество, както движимо, така и недвижимо. А в случай на развод, имуществото дели пак жената – мъжът трябва да се задоволи с азкрад аот инфом акс това, което му бъде дадено.

Жените пазят културното наследство на своя народ. Те се учат да четат и пишат от детството си, докато мъжете, въпреки че са смели воини и добри търговци, в пълнолетието си получават от бащата само остър меч и специално покривало за лицето, което не трябва да азкрад аот инфом акс свалят дори у дома си по време на хранене. Да вижда лицето на мъжа е допустимо само за любовницата или съпругата.

В Африка живеят около един милион туареги, които са разделени на множество племена. Те са номадствали из Сахара в продължение на хиляди години, търсейки за камилите нови пасища. Заслужава да се отбележи, че без камилите тези хора не биха оцелели в пустинята. Между другото, камилата е единственото азкрад аот инфом акс нещо, което остава на мъжа след развода.

Таурегите са единственият народ в света, където мъжете са задължени да покриват лицата си с превръзка, а за да се хареса на някое момиче, младият мъж трябва да има различни азкрад аот инфом акс таланти. Особено се цени, когато той може да пише на любимата си стихотворения. И ако тя му отговори в същата форма, остава само да се чака залеза за да се направи поетична вечер за двама.

Ето това е историята на таурегите! В днешно време, изглежда, няма значение кой си ти азкрад аот инфом акс – мъж или жена. Тази граница постепенно се размива заедно с развитието на обществото. Ние не можем да преценим какво ще излезе от това, обаче, ако изведнъж стане дума за матриархат, има от кой да се поучим: Tаурегите, най-вероятно, няма да ни откажат!

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

азкрад аот инфом акс

България e сред 10-те държави в света, чието население неумолимо измира

Експерти от Департамента по икономическите и социални въпроси на Организацията на обединените нации публикуваха своя годишен доклад World Population Prospects 2019, в който анализират тенденциите в световното население. Експертите отбелязват, азкрад аот инфом акс че населението на света продължава да расте, но темпът на …

Read More »

Още по темата – във Фейсбук:

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Племе от диваци не позволява на никого да стъпи на неговия остров (видео)

Tуарегите – това не е само част от марката Volkswagen, а и един от най-уникалните народи в света. Тези африканци са запазили доста странна традиция – там господстват жените, а мъжете трябва да покриват лицата си. Впрочем, те са свикнали с този женски режим и му се подчиняват. Това се […]

Subscribe US Now