Племе от диваци не позволява на никого да стъпи на неговия остров (видео)

Редактор-2

ukuku4Доскоро се предполагаше, че на света вече няма място, недокоснато от съвременната цивилизация, но това не е така. Загадъчното племе живее на *Северния Сентинелски остров в Индийския океан, като смело продължава да се брани от всякакви нашественици.

Учените считат, че предците на племето са дошли на острова преди около 60 000 години, но нищо друго не е известно за този народ, и всичко това защото представителите на племето не желаят да общуват с външния свят.

Те защитават своя остров много ревниво и имат славата на най-кръвожадните хора, тъй като убиват всеки, който се осмели да стъпи на земята им. Подобна съдба е сполетяла и няколко рибари, които се осмелили да ловят риба край бреговете на острова.

Индийските власти са решили да защитят жителите на острова и са наложили забрана за посещението му. Изгубеният свят, в който живее това племе, е обграден от океана от всички страни, а дължината на този остров е само 3 км. Смята се, че на острова живеят от 50 до 500 представители на това неизвестно диво племе (според нашите представи).

*Остров Северен Сентинел (на английски: North Sentinel Island) е остров от Андаманския архипелаг в Бенгалския залив. Островът е обграден с коралови рифове и по-голямата част от него е покрита с гори.

Северен Сентинел е родина на сентинелците, коренното население на острова. Тяхната популация към 2011 г. е оценена на 39 души. Те отказват контакт с външни хора и са настроени изключително враждебно към тях. Това е едно от последните племена, с които все още не е установен контакт. Тъй като евентуален досег с външни лица може да им донесе болести, към които сентинелците нямат имунитет, или да предизвика насилие, около острова е установена забранена зона с радиус 4,8 km.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как да се справим със заседналия начин на живот?

Доскоро се предполагаше, че на света вече няма място, недокоснато от съвременната цивилизация, но това не е така. Загадъчното племе живее на *Северния Сентинелски остров в Индийския океан, като смело продължава да се брани от всякакви нашественици. Учените считат, че предците на племето са дошли на острова преди около 60 […]