Честито! В английско училище въвеждат полички за момчетата

Редактор-2

В едно от частните училища в Лондон планират да позволят на учениците от мъжки пол да носят поли – в рамките на програмата за въвеждане на полово неутрална униформа. От училището обясняват  тази инициатива със стремежа да се   изравняват  правата на момчетата и момичетата,  на азкрад аот инфом акс които е разрешено да носят панталони.

В училище Highgate, където планират да въведат новата форма, по-рано вече заявиха, че все повече и повече техни  ученици започват да се съмняват в собствената си полова идентичност. Семестър обучение в  училището струва 6790 паунда (8.7 хиляди долара).

Сега  женският комплект на училищната униформа азкрад аот инфом акс се състои от блуза, сако, вратовръзка по избор, както и карирана пола или панталон. Във версията за мъже са предвидени само панталони, и някои виждат в  това  проява на неравенство.

В допълнение към униформите за двата пола,  в училището замислят    да  направят обща тоалетна и да позволят на момичетата азкрад аот инфом акс да се занимават в мъжките спортни секции.

Както заяви в   интервю с журналисти директорът Адам Петит, да се въведе новата униформа са поискали самите ученици. На сегашното поколение от млади хора е чужд дуалистичния възглед за света, характерен за възрастните, казва директорът.

„Както азкрад аот инфом акс и  други училища и много младежки организации, ние виждаме, че все повече и повече млади хора се съмняват в своята полова идентичност“, – казва Pettiti.

Според официални данни, броят на тийнейджърите във Великобритания, които търсят съвети за смяна на пола, нараства рязко – два пъти- през последните няколко години. Активисти, азкрад аот инфом акс борещи се за равенството между половете сред подрастващите, по-рано поискаха от училищата да задължат  учителите да не   използват в общуването с учениците фрази, които акцентират върху  пола, като например „бъди мъж“.

През 2015 г. във Великобритания се е удвоил броят на тийнейджърите на възраст под 18 години, насочвани в азкрад аот инфом акс единствената клиника в Англия,  занимаваща се  с проблемите на половата идентичност.

За прием при специалистите в  лечебно- профилактичния центърTavistock and Portman NHS Foundation Trust миналата година са се обърнали близо 1400 човека, а момичетата сред тях са били почти два пъти повече, отколкото момчетата.

По Би Би Си

азкрад аот инфом акс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Швеция забранява задължителните ваксинации заради "Сериозни здравословни проблеми при децата след ваксинацията"

В едно от частните училища в Лондон планират да позволят на учениците от мъжки пол да носят поли – в рамките на програмата за въвеждане на полово неутрална униформа. От училището обясняват  тази инициатива със стремежа да се   изравняват  правата на момчетата и момичетата,  на азкрад аот инфом акс които […]