Разпадът на ЕС: Унгария да бъде изключена от вземането на решения в ЕС поиска Европарламентът

Редактор-2

Eвродепутатите  поискаха задействане на процедурата за санкциониране на Унгария, заради „ясен риск от сериозно нарушение“ на европейските ценности.

С резолюция, която с мнозинство беше приета днес на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург, евродепутатите поискаха да започне  процедура за санкциониране на Унгария, заради азкрад аот инфом акс „ясен риск от сериозно нарушение“ на европейските ценности.

Както предаде  МИА от Страсбург, Резолюцията се позовава на задействането на член 7 (1) от Договора за ЕС, който предвижда дори и отнемане на правото на глас на Унгария в Европейския съвет.

Но за да може  азкрад аот инфом акс този член да се активира, освен гласуване с абсолютно мнозинство от депутатите в Европарламента, след това е необходимо предложението да бъде прието с мнозинство от четири пети от Съвета и с мнозинство от две трети от общия брой на гласовете на страните от ЕС.

Дори ако предложението премине през такова азкрад аот инфом акс гласуване, член 7 ще може да налага санкции само ако го подкрепят всички страни членки на ЕС, а след това с квалифицирано мнозинство ще трябва да го потвърди отново и Европейският парламент.

Евродепутатите гледат сериозно на нарушаването на върховенството на закона и демокрацията в Унгария със, както е посочено, „спорните азкрад аот инфом акс закони“ за висше образование, за неправителствените организации и за  кандидатите за убежище.

Тези закони, според Европарламента, трябва да бъдат суспендирани или оттеглени. Също така се посочва, че средствата, които Унгария получава от Съюза, ще бъдат наблюдавани с особена строгост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Апокалиптично: Пчели атакуваха центъра на Лондон (видео)

Eвродепутатите  поискаха задействане на процедурата за санкциониране на Унгария, заради „ясен риск от сериозно нарушение“ на европейските ценности. С резолюция, която с мнозинство беше приета днес на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург, евродепутатите поискаха да започне  процедура за санкциониране на Унгария, заради азкрад аот инфом акс „ясен риск […]