Home / СВЯТ / Разпадът на ЕС: Унгария да бъде изключена от вземането на решения в ЕС поиска Европарламентът

Разпадът на ЕС: Унгария да бъде изключена от вземането на решения в ЕС поиска Европарламентът

Eвродепутатите  поискаха задействане на процедурата за санкциониране на Унгария, заради „ясен риск от сериозно нарушение“ на европейските ценности.

С резолюция, която с мнозинство беше приета днес на азкрад аот инфом акс пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург, евродепутатите поискаха да започне  процедура за санкциониране на Унгария, заради „ясен риск от сериозно нарушение“ на европейските ценности.

Както предаде  МИА от Страсбург, Резолюцията се позовава на задействането на член 7 (1) от Договора за ЕС, който предвижда дори и отнемане на правото азкрад аот инфом акс на глас на Унгария в Европейския съвет.

Но за да може  този член да се активира, освен гласуване с абсолютно мнозинство от депутатите в Европарламента, азкрад аот инфом акс след това е необходимо предложението да бъде прието с мнозинство от четири пети от Съвета и с мнозинство от две трети от общия брой на гласовете на страните от ЕС.

Дори ако предложението премине през такова гласуване, член 7 ще може да налага санкции само ако го подкрепят всички страни азкрад аот инфом акс членки на ЕС, а след това с квалифицирано мнозинство ще трябва да го потвърди отново и Европейският парламент.

Евродепутатите гледат сериозно на нарушаването на върховенството на закона и демокрацията в Унгария със, както е посочено, „спорните закони“ за висше образование, за неправителствените организации и за  кандидатите за убежище.

Тези закони, азкрад аот инфом акс според Европарламента, трябва да бъдат суспендирани или оттеглени. Също така се посочва, че средствата, които Унгария получава от Съюза, ще бъдат наблюдавани с особена строгост.

азкрад аот инфом акс

About Roman Kyurdski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Тревожно: Броят на сперматозоидите при мъжете е намалял повече от два пъти за 40 години

„От 70-те години на миналия век изследователите наблюдават постоянен спад в броя ...