Хакерите са се научили да проникват в компютри с помощта на видеоклипове

Редактор-2

Хакерите вече могат да проникват в компютрите на милиони потребители заради уязвимостта на най-популярните видеоплеъри. Това се съобщава на интернет страницата на компанията Check Point, специализирана в компютърната сигурност.

Специалистите на Check Point са установили, че хакерите създават вирусни файлове със субтитри, които потребителите  азкрад аот инфом акс изтеглят чрез видео плейъра  за да гледат  филми. Изтеглените субтитри позволяват на измамниците да получат отдалечен достъп до личната информация на потребителите, да инсталират злонамерен софтуер, както и да извършват DoS-атаки, казват специалистите на компанията.

Откритият от тях начин за проникване в  устройствата е особено опасен, тъй като самите потребители азкрад аот инфом акс и антивирусните програми не считат субтитрите като потенциална заплаха, казват експертите.

В зоната на риска са не само компютрите, но и смартфоните и така наречените „умни“ телевизори.

От  Check Point съобщиха за уязвимостта на четири популярни платформи – VLC, Kodi, PopcornTime и Stremio. От компанията не изключват, че проблеми със азкрад аот инфом акс сигурността могат да имат и други видеоплейъри.

Според  Sheck Point, хакерски атаки чрез субтитри  заплашват стотици милиони  потребители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Джордж Фрайдман: Атаката на САЩ срещу Северна Корея е неминуема

Хакерите вече могат да проникват в компютрите на милиони потребители заради уязвимостта на най-популярните видеоплеъри. Това се съобщава на интернет страницата на компанията Check Point, специализирана в компютърната сигурност. Специалистите на Check Point са установили, че хакерите създават вирусни файлове със субтитри, които потребителите  азкрад аот инфом акс изтеглят чрез […]