Amnesty International: Франция злоупотребява с извънредното положение

Редактор-2

 Френските власти използват извънредното положение, наложено в страната след атентатите в Париж през 2015 г., за да се справят с мирните демонстрации, твърди правозащитната организация Amnesty International.

В нейния  доклад се казва, че наред с другото,   в съответствие азкрад аот инфом акс със законите за извънредното положение, френските власти са издали  стотици постановления, забраняващи публични демонстрации или отделни протести.

Френското  Министерство на вътрешните работи все още не е отговорило на искането от страна на Би Би Си  да коментира обвиненията.

Извънредното положение позволява на силите за сигурност и полицията да извършват обиски  азкрад аот инфом акс без заповед и за поставяне на заподозрените под домашен арест.

То изтича на 15 юли, но президентът Емануел Mакрон  вече обяви, че ще поиска от парламента да го удължи за шести път до ноември.

Тази мярка бе въведена след събитията от 13-ти ноември 2015, когато от  „Ислямска държава“ убиха 130 азкрад аот инфом акс човека в Париж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Очаквано: Тереза Мей ще орязва човешки права за да се бори с тероризма

 Френските власти използват извънредното положение, наложено в страната след атентатите в Париж през 2015 г., за да се справят с мирните демонстрации, твърди правозащитната организация Amnesty International. В нейния  доклад се казва, че наред с другото,   в съответствие азкрад аот инфом акс със законите за извънредното положение, френските власти […]