Home / БЪЛГАРИЯ / Борисов: Няма по-големи българоубийци от нас

Борисов: Няма по-големи българоубийци от нас

Днес кабинетът  Мутра 3 бил гласувал Приоритети за управление (2017- 2021). По този повод мутрата-премиер се бил похвалил, че „Просто нямаме алтернатива, няма по-добри от нас и всеки азкрад аот инфом акс ден трябва максимално да се доказваме и да си изпълняваме програмата„. Във връзка и по повод пореднага гавра на мутрата ще разгледаме глава енерГЕПИка от въпросните приоритети:

           XVI. Енергетика

 1. Енергийна сигурност чрез собствен добив. Продължаване на проучването на дълбоко Черно море чрез провеждане на процедура по търсене и азкрад аот инфом акс проучване и на блок „Терес”.
  Подкрепа за проучванията в блок „Хан Аспарух” и блок „Силистар”, които да гарантират конкурентоспособни цени на енергийните ресурси, енергийната сигурност и значителни приходи от концесионни възнаграждения.
             2. Изпълнение на решението (препоръките) на ЕК по отношение на ТЕЦ “Марица – Изток 1” и ТЕЦ “Марица азкрад аот инфом акс – Изток 3”.
             3. Ревизия на разходите на ТЕЦ “Марица – Изток 2”, мини “Марица – Изток”, АЕЦ “Козлодуй” и други.
          4. Енергийна сигурност чрез изграждане на интерконектори между България и съседните ни страни.
          5. Пълна либерализация на пазара на електроенергия и газ. Изготвяне на законодателни азкрад аот инфом акс промени, свързани с въвеждане на пълна либерализация на пазара.
             6. Продължаване на дейностите по удължаване на живота на 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“.

А сега коментираме?

1. Тази сапунка изглежда ще надмине по епизоди „Дързост и красота“?
2. Съобщение от Министерство на енерГЕПИката от преди азкрад аот инфом акс ДВА дни:

В МЕ се създава координационно звено за съдействие на големите горивни инсталации при кандидатстване за дерогация 31.07.2017

Със заповед на енергийния министър Теменужка азкрад аот инфом акс Петкова в Министерството на енергетиката се създава координационно звено. Основната му задача ще е да координира действията по изготвяне на технико-икономически анализи от операторите на големите горивни инсталации и обсъждане на конкретни мерки във връзка с предвидената възможност за дерогация от изискванията на Европейскaта комисия. Припомняме, че на 28 април азкрад аот инфом акс 2017 г. бе прието решение за изпълнение на Европейския парламент за одобряване на заключения за най-добри налични техники при големите горивни инсталации. Документът включва стойности за емисионни нива на вредни вещества в атмосферата (серен диоксид, азотни оксиди, живак). България и още седем държави гласуваха против документа.

ДЕ-РО-ГА-ЦИ-Я означава отлагане на азкрад аот инфом акс прилагането на даден закон или друга нормативна норма. В дадения случай Решението на ЕК за ТЕЦ-овете. На практика приоритета на Мутра3 се различава на 180° от реалните действия на министърката му.

3. Да се оптимизарат кражбите, така че по-малко да крадат другите, а повече да идва при нас.
4. Ако азкрад аот инфом акс нещо не е ясно вижте точка 1.
5. По-малко ток от АЕЦ „Козлодуй“ и ТЕЦ „Марица Изток 2“ за регулирания пазар, а освободените количества да се въртят на тъмните пазари, организирани и провеждани от двете 100% държавни централи. („Р.Овч. + Ив.Кост. = МММ„)
6. Кражбата по тази схема продължава още ет азкрад аот инфом акс времето на кабинето Командир (1998-ма г.) и ще продължава до свършека на света.

Прави впечатление отсъствието на ТРИ ключови пункта!

1. Нито дума за АЕЦ „Белене“, независимо от изцепките на министър енерГЕПИка, че „Ще продължим да ви грабим, но … мъдро„, продължавайки делото на Р.Овч.

2. Нито дума за повишаване мощността азкрад аот инфом акс на блокове 5 и 6 в АЕЦ „Козлодуй“, макар по схемата вече да са „усвоени“ стотици милиони.

3. Нито дума за развитие на ВЕИ сектора, който е преоритет №1 за всички водещи световни икономики.

Повече нямам какво да кажа.

Георги Котев

азкрад аот инфом акс

About Roman Kyurdski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

България ще предостави 293 375 лв. за населението на Сирия и Йемен

България ще предостави хуманитарна помощ за справяне с хуманитарните кризи в Сирия ...