Борисов: Няма по-големи българоубийци от нас

Редактор-2

Днес кабинетът  Мутра 3 бил гласувал Приоритети за управление (2017- 2021). По този повод мутрата-премиер се бил похвалил, че „Просто нямаме алтернатива, няма по-добри от азкрад аот инфом акс нас и всеки ден трябва максимално да се доказваме и да си изпълняваме програмата„. Във връзка и по повод пореднага гавра на мутрата ще разгледаме глава енерГЕПИка от въпросните приоритети:

           XVI. Енергетика

 1. Енергийна сигурност чрез собствен добив. Продължаване на проучването на дълбоко Черно море чрез провеждане на процедура азкрад аот инфом акс по търсене и проучване и на блок „Терес”.
  Подкрепа за проучванията в блок „Хан Аспарух” и блок „Силистар”, които да гарантират конкурентоспособни цени на енергийните ресурси, енергийната сигурност и значителни приходи от концесионни възнаграждения.
             2. Изпълнение на решението (препоръките) на ЕК по отношение на ТЕЦ “Марица – Изток 1” азкрад аот инфом акс и ТЕЦ “Марица – Изток 3”.
             3. Ревизия на разходите на ТЕЦ “Марица – Изток 2”, мини “Марица – Изток”, АЕЦ “Козлодуй” и други.
          4. Енергийна сигурност чрез изграждане на интерконектори между България и съседните ни страни.
          5. Пълна либерализация на пазара на електроенергия и газ. азкрад аот инфом акс Изготвяне на законодателни промени, свързани с въвеждане на пълна либерализация на пазара.
             6. Продължаване на дейностите по удължаване на живота на 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ „Козлодуй“.

А сега коментираме?

1. Тази сапунка изглежда ще надмине по епизоди „Дързост и красота“?
2. Съобщение от Министерство на азкрад аот инфом акс енерГЕПИката от преди ДВА дни:

В МЕ се създава координационно звено за съдействие на големите горивни инсталации при кандидатстване за дерогация 31.07.2017

Със заповед на енергийния министър азкрад аот инфом акс Теменужка Петкова в Министерството на енергетиката се създава координационно звено. Основната му задача ще е да координира действията по изготвяне на технико-икономически анализи от операторите на големите горивни инсталации и обсъждане на конкретни мерки във връзка с предвидената възможност за дерогация от изискванията на Европейскaта комисия. Припомняме, че на 28 азкрад аот инфом акс април 2017 г. бе прието решение за изпълнение на Европейския парламент за одобряване на заключения за най-добри налични техники при големите горивни инсталации. Документът включва стойности за емисионни нива на вредни вещества в атмосферата (серен диоксид, азотни оксиди, живак). България и още седем държави гласуваха против документа.

ДЕ-РО-ГА-ЦИ-Я означава отлагане азкрад аот инфом акс на прилагането на даден закон или друга нормативна норма. В дадения случай Решението на ЕК за ТЕЦ-овете. На практика приоритета на Мутра3 се различава на 180° от реалните действия на министърката му.

3. Да се оптимизарат кражбите, така че по-малко да крадат другите, а повече да идва при нас.
4. азкрад аот инфом акс Ако нещо не е ясно вижте точка 1.
5. По-малко ток от АЕЦ „Козлодуй“ и ТЕЦ „Марица Изток 2“ за регулирания пазар, а освободените количества да се въртят на тъмните пазари, организирани и провеждани от двете 100% държавни централи. („Р.Овч. + Ив.Кост. = МММ„)
6. Кражбата по тази схема продължава още азкрад аот инфом акс ет времето на кабинето Командир (1998-ма г.) и ще продължава до свършека на света.

Прави впечатление отсъствието на ТРИ ключови пункта!

1. Нито дума за АЕЦ „Белене“, независимо от изцепките на министър енерГЕПИка, че „Ще продължим да ви грабим, но … мъдро„, продължавайки делото на Р.Овч.

2. Нито дума за повишаване азкрад аот инфом акс мощността на блокове 5 и 6 в АЕЦ „Козлодуй“, макар по схемата вече да са „усвоени“ стотици милиони.

3. Нито дума за развитие на ВЕИ сектора, който е преоритет №1 за всички водещи световни икономики.

Повече нямам какво да кажа.

Георги Котев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Уволнете учителите!

Днес кабинетът  Мутра 3 бил гласувал Приоритети за управление (2017- 2021). По този повод мутрата-премиер се бил похвалил, че „Просто нямаме алтернатива, няма по-добри от азкрад аот инфом акс нас и всеки ден трябва максимално да се доказваме и да си изпълняваме програмата„. Във връзка и по повод пореднага гавра […]