Home / ВСЕЛЕНА / Далай Лама: Има 2 ключа към щастието, но те нямат нищо общо с „позитивното мислене“!

Далай Лама: Има 2 ключа към щастието, но те нямат нищо общо с „позитивното мислене“!

Щастието е постижимо!

Вероятно сте чували тази фраза: обикнете себе си и тогава и другите ще ви обикнат, пише Ideapod. Наистина ли е така? Далай Лама се азкрад аот инфом акс противопоставя на такъв подход и ни учи, че има само 2 начина да се намери щастие.

В книгата си „Изкуството да бъдеш щастлив“ Далай Лама твърди: този, който се стреми към лично щастие, често се оказва най-нещастният.

„Според изследванията, нещастните хора са по-фокусирани върху себе си и по-често показват тенденция азкрад аот инфом акс към затворен,  дори антисоциален начин на живот.

А щастливите хора, напротив, са по-общителни, устойчиви и творчески, а също така са способни по-добре да се справят с проблемите на живота.

А най-важното е, че щастливите хора са по-любящи и способни да прощават. „

Далай Лама казва, че щастието съдържа в себе азкрад аот инфом акс си два ключови фактора: да имаш цел и да помагаш на другите.

„Срещите със стари приятели ми напомнят колко бързо минава времето. Това ме кара да си задавам въпроса дали правилно използвахме нашето време. Въпреки че имаме това тяло и този невероятен мозък, мисля, че всяка минута – е нещо азкрад аот инфом акс ценно.

Няма гаранция, че утре по това време ще сме тук. Но ние работим, опирайки се  само на надежда. Ето защо трябва да се възползваме максимално от нашето време.

Това означава да се използва правилно времето, по мое мнение: ако имате възможност, служете на други хора, на други живи същества. азкрад аот инфом акс Ако не, поне не им вредете. Мисля, че това е основата на моята философия.

Целта на нашия живот трябва да бъде положителна. Не сме се родили с цел да причиняваме неприятности и вреди на другите.
 
За има ценност вашият, развивайте основните положителни човешки качества – топлина, доброта, състрадание. Тогава азкрад аот инфом акс вашият живот ще стане смислен и по-мирен, което означава – щастлив „.

Според Далай Лама, помагайки на другите, човек помага и на себе си:

„Доближавайте азкрад аот инфом акс се към другите с мисълта за състрадание, това намалява страха и позволява на хората да се открият. Това създава позитивна, приятелска атмосфера.

Това отношение ще ви позволи да получите положителен отговор от другия човек.
 

И дори ако другият човек е недружелюбен или не ви отговори по положителен начин, то азкрад аот инфом акс поне сте отишли при човека с чувство на откритост, което ви дава определена гъвкавост и свобода.

Не се съсредоточавайте само върху себе си и върху преживяванията си, а по-добре отделете време, за да помогнете на другите. Това ще излекува и вашата душа.“

Още по темата:

 

Ако азкрад аот инфом акс искате много силно нещо и яростно вярвате, че ще се появи в живота ви, Вселената ще ви го даде!

Естер Хикс е американска писателка и лектор. Тя, заедно със съпруга си Джери Хикс, са автори на поредица книги за учението на Абрахаам, представящо Закона за азкрад аот инфом акс привличането и механизмите, по които той действа. “Druginovini”  споделя няколко цитата, които ще ви …

Read More »

About Roman Kyurdski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Това, което виждате на тази картинка, съдържа важно ангелско послание за вас!

Кажете какво виждате на картинката и разберете какво е ангелското послание за ...