Далай Лама: Има 2 ключа към щастието, но те нямат нищо общо с „позитивното мислене“!

Редактор-2

Щастието е постижимо!

Вероятно сте чували тази фраза: обикнете себе си и тогава и другите ще ви обикнат, пише Ideapod. Наистина ли е така? Далай Лама се противопоставя на такъв подход и ни учи, че има само 2 начина да се намери щастие.

азкрад аот инфом акс

В книгата си „Изкуството да бъдеш щастлив“ Далай Лама твърди: този, който се стреми към лично щастие, често се оказва най-нещастният.

„Според изследванията, нещастните хора са по-фокусирани върху себе си и по-често показват тенденция към затворен,  дори антисоциален начин на живот.

А щастливите хора, напротив, са по-общителни, устойчиви и творчески, азкрад аот инфом акс а също така са способни по-добре да се справят с проблемите на живота.

А най-важното е, че щастливите хора са по-любящи и способни да прощават. „

Далай Лама казва, че щастието съдържа в себе си два ключови фактора: да имаш цел и да помагаш на другите.

„Срещите със стари приятели азкрад аот инфом акс ми напомнят колко бързо минава времето. Това ме кара да си задавам въпроса дали правилно използвахме нашето време. Въпреки че имаме това тяло и този невероятен мозък, мисля, че всяка минута – е нещо ценно.

Няма гаранция, че утре по това време ще сме тук. Но ние работим, опирайки се  азкрад аот инфом акс само на надежда. Ето защо трябва да се възползваме максимално от нашето време.

Това означава да се използва правилно времето, по мое мнение: ако имате възможност, служете на други хора, на други живи същества. Ако не, поне не им вредете. Мисля, че това е основата на моята философия.

Целта на азкрад аот инфом акс нашия живот трябва да бъде положителна. Не сме се родили с цел да причиняваме неприятности и вреди на другите.
 
За има ценност вашият, развивайте основните положителни човешки качества – топлина, доброта, състрадание. Тогава вашият живот ще стане смислен и по-мирен, което означава – щастлив „.

Според Далай Лама, помагайки азкрад аот инфом акс на другите, човек помага и на себе си:

„Доближавайте се към другите с мисълта за състрадание, това намалява страха и позволява на хората да се открият. Това създава позитивна, приятелска атмосфера.

Това отношение ще ви позволи да получите положителен отговор от другия човек.
 

И дори ако другият човек е азкрад аот инфом акс недружелюбен или не ви отговори по положителен начин, то поне сте отишли при човека с чувство на откритост, което ви дава определена гъвкавост и свобода.

Не се съсредоточавайте само върху себе си и върху преживяванията си, а по-добре отделете време, за да помогнете на другите. Това ще излекува и вашата азкрад аот инфом акс душа.“

Още по темата:

 

Ако искате много силно нещо и яростно вярвате, че ще се появи в живота ви, Вселената ще ви го даде!

Естер Хикс е американска писателка и лектор. Тя, заедно със съпруга си Джери Хикс, са автори на азкрад аот инфом акс поредица книги за учението на Абрахаам, представящо Закона за привличането и механизмите, по които той действа. “Druginovini”  споделя няколко цитата, които ще ви …

Read More »

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мъжете от тези зодиакални знаци се отнасят най-добре с жените: 1. Близнаци...

Щастието е постижимо! Вероятно сте чували тази фраза: обикнете себе си и тогава и другите ще ви обикнат, пише Ideapod. Наистина ли е така? Далай Лама се противопоставя на такъв подход и ни учи, че има само 2 начина да се намери щастие. азкрад аот инфом акс В книгата си […]