Далай Лама: Има 2 ключа към щастието, но те нямат нищо общо с „позитивното мислене“!

Редактор-2

Щастието е постижимо!

Вероятно сте чували тази фраза: обикнете себе си и тогава и другите ще ви обикнат, пише Ideapod. Наистина ли е така? азкрад аот инфом акс Далай Лама се противопоставя на такъв подход и ни учи, че има само 2 начина да се намери щастие.

В книгата си „Изкуството да бъдеш щастлив“ Далай Лама твърди: този, който се стреми към лично щастие, често се оказва най-нещастният.

„Според изследванията, нещастните хора са по-фокусирани върху себе си и азкрад аот инфом акс по-често показват тенденция към затворен,  дори антисоциален начин на живот.

А щастливите хора, напротив, са по-общителни, устойчиви и творчески, а също така са способни по-добре да се справят с проблемите на живота.

А най-важното е, че щастливите хора са по-любящи и способни да прощават. „

Далай Лама казва, че щастието азкрад аот инфом акс съдържа в себе си два ключови фактора: да имаш цел и да помагаш на другите.

„Срещите със стари приятели ми напомнят колко бързо минава времето. Това ме кара да си задавам въпроса дали правилно използвахме нашето време. Въпреки че имаме това тяло и този невероятен мозък, мисля, че всяка минута азкрад аот инфом акс – е нещо ценно.

Няма гаранция, че утре по това време ще сме тук. Но ние работим, опирайки се  само на надежда. Ето защо трябва да се възползваме максимално от нашето време.

Това означава да се използва правилно времето, по мое мнение: ако имате възможност, служете на други хора, на азкрад аот инфом акс други живи същества. Ако не, поне не им вредете. Мисля, че това е основата на моята философия.

Целта на нашия живот трябва да бъде положителна. Не сме се родили с цел да причиняваме неприятности и вреди на другите.
 
За има ценност вашият, развивайте основните положителни човешки качества – топлина, азкрад аот инфом акс доброта, състрадание. Тогава вашият живот ще стане смислен и по-мирен, което означава – щастлив „.

Според Далай Лама, помагайки на другите, човек помага и на себе си:

азкрад аот инфом акс

„Доближавайте се към другите с мисълта за състрадание, това намалява страха и позволява на хората да се открият. Това създава позитивна, приятелска атмосфера.

Това отношение ще ви позволи да получите положителен отговор от другия човек.
 

И дори ако другият човек е недружелюбен или не ви отговори по положителен начин, азкрад аот инфом акс то поне сте отишли при човека с чувство на откритост, което ви дава определена гъвкавост и свобода.

Не се съсредоточавайте само върху себе си и върху преживяванията си, а по-добре отделете време, за да помогнете на другите. Това ще излекува и вашата душа.“

Още по темата:

 
азкрад аот инфом акс

Ако искате много силно нещо и яростно вярвате, че ще се появи в живота ви, Вселената ще ви го даде!

Естер Хикс е американска писателка и лектор. Тя, заедно със съпруга си Джери Хикс, са автори на поредица книги за учението на Абрахаам, представящо Закона азкрад аот инфом акс за привличането и механизмите, по които той действа. “Druginovini”  споделя няколко цитата, които ще ви …

Read More »

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мъжете от тези зодиакални знаци се отнасят най-добре с жените: 1. Близнаци...

Щастието е постижимо! Вероятно сте чували тази фраза: обикнете себе си и тогава и другите ще ви обикнат, пише Ideapod. Наистина ли е така? азкрад аот инфом акс Далай Лама се противопоставя на такъв подход и ни учи, че има само 2 начина да се намери щастие. В книгата си […]