ООН: До 2050 г. повече от 5 милиарда човека могат да останат без питейна вода!

Редактор-2


След 30 години повече от половината от населението на света ще се сблъска с  проблеми с наличието на питейна вода.

Това се посочва в азкрад аот инфом акс доклада на Организацията на обединените нации (ООН), който бе представен на 8-ия световен форум по въпросите на водата.

„Трябва да усвоим нови подходи към използването на водните ресурси, за да се справим с проблемите, свързани с нарастването на населението и изменението на климата. Ако не бъдат предприети конкретни мерки, до азкрад аот инфом акс 2050 г. около пет милиарда човека ще живеят в райони с лошо водоснабдяване“, заяви генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле.

Трябва да се отбележи, че водоемите по цялата Земя стават все по-замърсени.

Експертите предупреждават, че е налице  по-нататъшно влошаване на качеството на водата и това е  опасност, която застрашава човечеството.

азкрад аот инфом акс

Източник:  focus.ua

Още по темата:

а …

Read More »

Достъпът до питейна вода вече e конституционно право в Словения

азкрад аот инфом акс

 Някак си встрани остана информацията от Словения, където държавната конституция беше обновена с нов текст. Той превърна Словения в първата европейска страна, която направи достъпа до питейна вода конституционно право в опит да защити водните ресурси на страната от прекомерна …

Read More »

азкрад аот инфом акс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ретроградният Меркурий през март 2018 г. може да ви върне щастието, а може и да ви го отнеме

След 30 години повече от половината от населението на света ще се сблъска с  проблеми с наличието на питейна вода. Това се посочва в азкрад аот инфом акс доклада на Организацията на обединените нации (ООН), който бе представен на 8-ия световен форум по въпросите на водата. „Трябва да усвоим нови […]