Унгария: „Нечовешкият“ закон за бездомните (видео)

Редактор-2

В   Унгария влезе в сила закон, забраняващ на бездомните да спят по улиците. Отсега нататък те са задължени да пребивават в специализирани приюти, а скитничеството ще се смята за наказуемо престъпление. Неподчинилите се ще бъдат задържани от полицията.

В същото време техните лични азкрад аот инфом акс вещи и импровизирани убежища ще бъдат унищожавания.

Активистите за човешки права наричат ​​тези мерки „нечовешки“ и „дискриминационни“, като твърдят, че целта на закона е не да помага, а да сплашва членовете на най-уязвимата категория от населението.

„Ние все още не знаем какво ще се случи с животните на тези бездомни азкрад аот инфом акс хора, например с кучетата им. А ако няма свободни места в приютите, какво ще правим с тях?“, пита Вера Ковач от Housing First.

Правителството отпусна почти 29 милиона евро за грижите за бъдещите обитатели на приютите и за тяхното разширяване. Но това не е достатъчно, настояват от НПО.

„Има много азкрад аот инфом акс хора със зависимости, с психически проблеми, а сегашната система не може да им осигури грижи, защото няма достатъчно специалисти“, обяснява Золтан Анай, директор на фондация „Приют“.

Според експерти в Унгария има най-малко 20 хиляди бездомни, а в държавните подслони няма повече от 11 хиляди места.

При изготвянето на закона това азкрад аот инфом акс не беше взето предвид, е мнението на представители на благотворителни организации и правозащитници.

„Организациите, които оказват помощ на бездомните, са скептични към новия закон, защото системата не е готова за промените, които въвежда, по улиците ще има по-малко бездомни хора, но това няма да реши всички проблеми“, казва кореспондентът на азкрад аот инфом акс Euronews ot Будапеща Даниел Божик.

https://ru.euronews.com/2018/10/15/hungary-homeless-law-active?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3a+euronews%2fru%2fhome+(euronews+-+home+-+ru)

© 2018 info-maks.com All rights reserved!

Още по темата:

Разпадът на ЕС: Унгария да бъде изключена от вземането на решения в ЕС поиска Европарламентът

Eвродепутатите  поискаха задействане азкрад аот инфом акс на процедурата за санкциониране на Унгария, заради „ясен риск от сериозно нарушение“ на европейските ценности. С резолюция, която с мнозинство беше приета днес на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург, евродепутатите поискаха да започне  процедура за …

Read More »

© 2018 info-maks.com All азкрад аот инфом акс rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

20 брутални истини за живота, които почти никой не иска да признае

В   Унгария влезе в сила закон, забраняващ на бездомните да спят по улиците. Отсега нататък те са задължени да пребивават в специализирани приюти, а скитничеството ще се смята за наказуемо престъпление. Неподчинилите се ще бъдат задържани от полицията. В същото време техните лични азкрад аот инфом акс вещи и […]