ЕСПЧ потвърди присъда за обида на пророка Мохамед

Редактор-2

Съд  във Виена е обвинил жена в  пренебрежение към  религиозно учение, която косвено е сравнила с педофилия брака на пророка Мохамед с непълнолетната Айша.

Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) не удовлетвори жалбата на австрийска гражданка, която съдът във Виена осъди на глоба, азкрад аот инфом акс защото сравнила действията на пророка Мохамед с педофилия.

В този случай не е налице нарушение на член 10 от Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи (свобода на изразяването), се казва в  решението, публикувано на уебсайта на ЕСПЧ в четвъртък, 25 октомври.

Австрийката Е.С. през 2009 азкрад аот инфом акс г. по поръчение на  дяснорадикалната Австрийска партия на  свободата провела две семинари на тема „Основи на исляма“. Говорейки за Айша, за която се оженил пророкът Мохамед, когато още била дете, Е.С. задала въпрос дали това може да се нарече педофилия.

Нарушаване на свободата на вероизповедание

През август 2010 г. Виенската азкрад аот инфом акс прокуратура обвинява  Е.С. в подбуждането на религиозна вражда. През февруари 2011 г. наказателният съд на Виена частично оправдава австрийката, оставяйки обвинението за пренебрежение към религиозното  учение. E.С. е  осъдена да заплати съдебните разноски и глоба от 480 евро. Е.С. обжалва решението на съда, но жалбата и е отхвърлена. Тогава австрийката азкрад аот инфом акс обжалва пред ЕСПЧ, като твърди, че е нарушена свободата на словото.

Австрийските съдилища, след като основателно разгледали аргументите на E.С. и обвинението, стигнали до заключението, че обвиняемата е преминали границите на обективния подход, „стремейки се  директно да очерни Мохамед“ и по този начин е нарушила свободата на вероизповеданието в Австрия, азкрад аот инфом акс се казва  в решението на ЕСПЧ.

По-специално,  съдът във Виена посочва, че браковете с непълнолетни не са едно и също нещо като педофилията, но в ранното Средновековие те са били „не само обичайни в исляма, но и широко разпространени сред европейските управляващи династии“.

Източник: https://www.dw.com

© 2018       info-maks.com  All азкрад аот инфом акс rights reserved!

Още по темата:

Еврокомисар Московиси: С банковата тайна в Европа е приключено!

  В Европа  повече няма банкова тайна,  всяка открита, например, в Швейцария, сметка,  веднага известна на данъчните власти, заяви еврокомисарят по икономиката и финансите Пиер Московиси. „С банковата азкрад аот инфом акс тайна в Европа е свършено.  Ако някой има сметка в Швейцария, става  …

Read More »

Ердоган към турски имигранти, живеещи в ЕС: „Правете не по три, а по пет деца, защото вие сте бъдещето на Европа“ (видео)

„Петима от седемте азкрад аот инфом акс ръководители на държавите, участващи в срещата на върха на Г-7, нямат биологични деца,“ – отбелязва за  The Washington Post журналистът Патрик Мартин. Вестникът изброява: британският премиер Мей, японският премиер Абе и италианският премиер Паоло Джентилоне въобще нямат …

Read More »

Разпадът на ЕС: Унгария да азкрад аот инфом акс бъде изключена от вземането на решения в ЕС поиска Европарламентът

Eвродепутатите  поискаха задействане на процедурата за санкциониране на Унгария, заради „ясен риск от сериозно нарушение“ на европейските ценности. С резолюция, която с мнозинство беше приета днес на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург, евродепутатите азкрад аот инфом акс поискаха да започне  процедура за …

Read More »

© 2018        info-maks.com  All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Всички пенсии ще се увеличат с цели 5,7% от 1 юли 2019 г.!

Съд  във Виена е обвинил жена в  пренебрежение към  религиозно учение, която косвено е сравнила с педофилия брака на пророка Мохамед с непълнолетната Айша. Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) не удовлетвори жалбата на австрийска гражданка, която съдът във Виена осъди на глоба, азкрад аот инфом акс защото сравнила […]