Home / ЕКСТРАОРДИНАРНО / ЕСПЧ потвърди присъда за обида на пророка Мохамед

ЕСПЧ потвърди присъда за обида на пророка Мохамед

Съд  във Виена е обвинил жена в  пренебрежение към  религиозно учение, която косвено е сравнила с педофилия брака на пророка Мохамед с непълнолетната Айша.

Европейският съд по правата азкрад аот инфом акс на човека (ЕСПЧ) не удовлетвори жалбата на австрийска гражданка, която съдът във Виена осъди на глоба, защото сравнила действията на пророка Мохамед с педофилия.

В този случай не е налице нарушение на член 10 от Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи (свобода на изразяването), се азкрад аот инфом акс казва в  решението, публикувано на уебсайта на ЕСПЧ в четвъртък, 25 октомври.

Австрийката Е.С. през 2009 г. по поръчение на  дяснорадикалната Австрийска партия на  свободата провела две семинари на тема „Основи на исляма“. Говорейки за Айша, за която се оженил пророкът Мохамед, когато още била дете, Е.С. задала въпрос дали азкрад аот инфом акс това може да се нарече педофилия.

Нарушаване на свободата на вероизповедание

През август 2010 г. Виенската прокуратура обвинява  Е.С. в подбуждането на религиозна вражда. През февруари 2011 г. наказателният съд на Виена частично оправдава австрийката, оставяйки обвинението за пренебрежение към религиозното  учение. E.С. е  осъдена да заплати съдебните разноски и азкрад аот инфом акс глоба от 480 евро. Е.С. обжалва решението на съда, но жалбата и е отхвърлена. Тогава австрийката обжалва пред ЕСПЧ, като твърди, че е нарушена свободата на словото.

Австрийските съдилища, след като основателно разгледали аргументите на E.С. и обвинението, стигнали до заключението, че обвиняемата е преминали границите на обективния подход, „стремейки азкрад аот инфом акс се  директно да очерни Мохамед“ и по този начин е нарушила свободата на вероизповеданието в Австрия, се казва  в решението на ЕСПЧ.

По-специално,  съдът във Виена посочва, че браковете с непълнолетни не са едно и също нещо като педофилията, но в ранното Средновековие те са били „не само обичайни в азкрад аот инфом акс исляма, но и широко разпространени сред европейските управляващи династии“.

Източник: https://www.dw.com

© 2018       info-maks.com  All rights reserved!

Още по темата:

Еврокомисар Московиси: С банковата тайна в Европа е приключено!

  В Европа  повече няма банкова тайна,  всяка открита, например, в Швейцария, сметка,  веднага известна на данъчните власти, заяви еврокомисарят по икономиката и финансите Пиер Московиси. „С банковата тайна в Европа е свършено.  Ако някой има сметка азкрад аот инфом акс в Швейцария, става  …

Read More »

Ердоган към турски имигранти, живеещи в ЕС: „Правете не по три, а по пет деца, защото вие сте бъдещето на Европа“ (видео)

„Петима от седемте ръководители на държавите, участващи в срещата на върха на азкрад аот инфом акс Г-7, нямат биологични деца,“ – отбелязва за  The Washington Post журналистът Патрик Мартин. Вестникът изброява: британският премиер Мей, японският премиер Абе и италианският премиер Паоло Джентилоне въобще нямат …

Read More »

Разпадът на ЕС: Унгария да бъде изключена от вземането на решения в ЕС поиска азкрад аот инфом акс Европарламентът

Eвродепутатите  поискаха задействане на процедурата за санкциониране на Унгария, заради „ясен риск от сериозно нарушение“ на европейските ценности. С резолюция, която с мнозинство беше приета днес на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург, евродепутатите поискаха да започне  процедура за …

Read More »

азкрад аот инфом акс

© 2018        info-maks.com  All rights reserved!

About Roman Kyurdski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Тревожно: Броят на сперматозоидите при мъжете е намалял повече от два пъти за 40 години

„От 70-те години на миналия век изследователите наблюдават постоянен спад в броя ...