ЕСПЧ потвърди присъда за обида на пророка Мохамед

Редактор-2

Съд  във Виена е обвинил жена в  пренебрежение към  религиозно учение, която косвено е сравнила с педофилия брака на пророка Мохамед с непълнолетната Айша.

Европейският азкрад аот инфом акс съд по правата на човека (ЕСПЧ) не удовлетвори жалбата на австрийска гражданка, която съдът във Виена осъди на глоба, защото сравнила действията на пророка Мохамед с педофилия.

В този случай не е налице нарушение на член 10 от Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи (свобода азкрад аот инфом акс на изразяването), се казва в  решението, публикувано на уебсайта на ЕСПЧ в четвъртък, 25 октомври.

Австрийката Е.С. през 2009 г. по поръчение на  дяснорадикалната Австрийска партия на  свободата провела две семинари на тема „Основи на исляма“. Говорейки за Айша, за която се оженил пророкът Мохамед, когато още била дете, Е.С. азкрад аот инфом акс задала въпрос дали това може да се нарече педофилия.

Нарушаване на свободата на вероизповедание

През август 2010 г. Виенската прокуратура обвинява  Е.С. в подбуждането на религиозна вражда. През февруари 2011 г. наказателният съд на Виена частично оправдава австрийката, оставяйки обвинението за пренебрежение към религиозното  учение. E.С. е  осъдена да заплати азкрад аот инфом акс съдебните разноски и глоба от 480 евро. Е.С. обжалва решението на съда, но жалбата и е отхвърлена. Тогава австрийката обжалва пред ЕСПЧ, като твърди, че е нарушена свободата на словото.

Австрийските съдилища, след като основателно разгледали аргументите на E.С. и обвинението, стигнали до заключението, че обвиняемата е преминали границите на азкрад аот инфом акс обективния подход, „стремейки се  директно да очерни Мохамед“ и по този начин е нарушила свободата на вероизповеданието в Австрия, се казва  в решението на ЕСПЧ.

По-специално,  съдът във Виена посочва, че браковете с непълнолетни не са едно и също нещо като педофилията, но в ранното Средновековие те са били „не азкрад аот инфом акс само обичайни в исляма, но и широко разпространени сред европейските управляващи династии“.

Източник: https://www.dw.com

© 2018       info-maks.com  All rights reserved!

Още по темата:

Еврокомисар Московиси: С банковата тайна в Европа е приключено!

  В Европа  повече няма банкова тайна,  всяка открита, например, в Швейцария, сметка,  веднага известна на данъчните власти, заяви еврокомисарят по икономиката и финансите Пиер Московиси. „С банковата тайна в Европа е свършено.  Ако някой има азкрад аот инфом акс сметка в Швейцария, става  …

Read More »

Ердоган към турски имигранти, живеещи в ЕС: „Правете не по три, а по пет деца, защото вие сте бъдещето на Европа“ (видео)

„Петима от седемте ръководители на държавите, участващи в срещата на върха азкрад аот инфом акс на Г-7, нямат биологични деца,“ – отбелязва за  The Washington Post журналистът Патрик Мартин. Вестникът изброява: британският премиер Мей, японският премиер Абе и италианският премиер Паоло Джентилоне въобще нямат …

Read More »

Разпадът на ЕС: Унгария да бъде изключена от вземането на решения в ЕС азкрад аот инфом акс поиска Европарламентът

Eвродепутатите  поискаха задействане на процедурата за санкциониране на Унгария, заради „ясен риск от сериозно нарушение“ на европейските ценности. С резолюция, която с мнозинство беше приета днес на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург, евродепутатите поискаха да започне  процедура за …

Read More азкрад аот инфом акс »

© 2018        info-maks.com  All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Всички пенсии ще се увеличат с цели 5,7% от 1 юли 2019 г.!

Съд  във Виена е обвинил жена в  пренебрежение към  религиозно учение, която косвено е сравнила с педофилия брака на пророка Мохамед с непълнолетната Айша. Европейският азкрад аот инфом акс съд по правата на човека (ЕСПЧ) не удовлетвори жалбата на австрийска гражданка, която съдът във Виена осъди на глоба, защото сравнила […]