Home / БЪЛГАРИЯ / Пловдив e в Топ 10 на най-мръсните градове в Европа, а София и Варна са в Топ 30!

Пловдив e в Топ 10 на най-мръсните градове в Европа, а София и Варна са в Топ 30!

Експерти признаха македонския Тетово за  най-мръсния европейски град. Данните са представени на уебсайта Numbeo в рейтинга Pollution Index 2018 Mid-Year.

Списъкът се основава на анализ на екологията на азкрад аот инфом акс 76 европейски града. Показател за замърсяване е  Тетово – 97.57 пункта. Втората позиция заема италианският Неапол (84.61 пункта). На трето място е столицата на Македония, Скопие, с индекс 82.17 пункта.

Също така в топ 10 влизат албанската столица Тирана, италианският Торино, румънският Букурещ, столицата на Босна и Херцеговина – азкрад аот инфом акс Сараево, полският Краков, Пловдив (България) и столицата на Украйна – Киев.

И обратното, две европейски столици – Хелзинки (Финландия) и Рейкявик (Исландия), станаха най-благоприятни за живот от гледна точка на екологията.

През март столицата на Ирак, Багдад, бе обявена за най-лошия град в света, според международната консултантска компания Мercer. След азкрад аот инфом акс Багдад в списъка с 450 населени места е Банги – столицата на Централноафриканската република (ЦАР).

© 2018       info-maks.com  All rights reserved!

Още по темата:

Всички пенсии ще се увеличат с цели 5,7% от 1 юли 2019 г.!

азкрад аот инфом акс

Правителството одобри законопроекта за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2019 г. Проектът предвижда от 1 юли догодина пенсиите, отпуснати до края на 2018 г., да се увеличат с 5,7%. азкрад аот инфом акс От 1 юли 2019 г. минималният размер на пенсията за …

Read More »

Адв. Десислава Филипова: ЧСИ-та си докарват до 200 000 лв. от такси, докато помагат на банките да ограбват клиентите си

Случвало се е банки да вдигат вноските на азкрад аот инфом акс клиентите си за кредити двойно – от 500 на 1000 лв. Съдът е длъжен да осигури служебен защитник на потребителя, без той да се занимава с въпроса, дали има в договора си т.нар. …

Read More »

© 2018        info-maks.com All rights reserved!

About Roman Kyurdski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Вашият IQ: Сега можете да се тествате експресно и резултатът ще е наистина впечатляващ!

Не е задължително да го направите, но все пак вижте къде сте ...