Home / ВСЕЛЕНА / Стивън Хокинг е знаел какво е имало преди Големия взрив!

Стивън Хокинг е знаел какво е имало преди Големия взрив!

Веднъж , докато още бил жив, на Стивън Хокинг му бил зададен необикновен въпрос: „Какво е имало преди Големия взрив?“ Астрофизикът без много да се замисля казал, азкрад аот инфом акс че той има отговор.

 

„Питаме се къде е краят на Вселената и къде е началото и, но граничното състояние на пространство-времето е в това, че Вселената няма граници“, започва обяснението си Хокинг.

 

Да предположим, че ще имаме възможност да върнем времето назад. Ако Вселената непрекъснато се разширява, тогава азкрад аот инфом акс когато се върнем достатъчно назад, ще можем да забележим нейното свиване. Връщайки се 13,8 милиарда години назад, ще видим как Вселената ще стане не по-голяма от един атом.

 

„Тази точка е известна като сингулярност *, а това, което се случва вътре, не се поддава на обяснение от гледна точка азкрад аот инфом акс на нашата наука. Законите на физиката не са работили по този начин, а такова понятие като време просто не е съществувало“, казва Хокинг.

 

С други думи, ние не можем да описваме събития от такъв формат поради липсата на показател за време. Ако можем да се върнем още по- назад, азкрад аот инфом акс нямаше да можем да разберем къде се намира същата тази отправна точка. Как може да се води отчет за някакво събитие, ако не съществуват пространството и времето?

 

„Събитията преди Големия взрив са невъзможни за описание, те са просто неопределени, защото не можем да ги измерим и не можем да азкрад аот инфом акс приложим към тях някакви закони. Тъй като наблюдателят на тези събития е просто недопустим от гледна точка на физиката, е прието да се смята, че историята на времето и пространството започва с Големия взрив „, заключава професорът.

 

Оказва се, че преди Големия взрив не е имало нищо и няма азкрад аот инфом акс смисъл да се опитваме да привързваме човешкото възприятие за света към събития от вселенски мащаб. Има неща, които хората никога няма да разберат и ще трябва да се примирим с това.

 

* Сингулярност (на латински: Singularis) е термин в науката, който най-общо се описва като състояние на уеднаквяване азкрад аот инфом акс на определени характеристики на изследвания обект до степен, в която характерът на обекта коренно се променя.

  • Гравитационна сингулярност – точка с нулев обем и с безкрайна плътност.

  • Математическа сингулярност – състояние, в което даден математически обект не е дефиниран.

  • Механична сингулярност – положение или азкрад аот инфом акс конфигурация на механизъм или машина, откъдето последващото поведение не може да бъде предвидено.

© 2018  info-maks.com All rights reserved!

Още по темата:

Знаехте ли, че вие сте избрали своята любов много преди да се родите?

азкрад аот инфом акс

Веднъж, много преди да се родите, вие сте го избрали. Вие сте избрали този, който прави времето твърде кратко, за да изкажете  всичко, което чувствате … Този, чиято душа ви азкрад аот инфом акс ласкае, която вярва във вас и ви кара да вярвате …

Read More »

Кислородната вода като лек за всички болести!

Водородният прекис е известно популярно средство (H2O2). Има и друго име – кислородна вода.  Тя отдавна се използва в медицината и азкрад аот инфом акс в ежедневието. Препоръчва се,  например, като дезинфектант. Прекисът може да  лекува рани и възпаления на кожата и лигавиците. Използва …

Read More »

Далай Лама: Има 2 ключа към щастието, но те нямат нищо общо с „позитивното мислене“!

Щастието е постижимо! Вероятно азкрад аот инфом акс сте чували тази фраза: обикнете себе си и тогава и другите ще ви обикнат, пише Ideapod. Наистина ли е така? Далай Лама се противопоставя на такъв подход и ни учи, че има само 2 начина да …

Read More »

© 2018  info-maks. com азкрад аот инфом акс All rights reserved!

About Roman Kyurdski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Това, което виждате на тази картинка, съдържа важно ангелско послание за вас!

Кажете какво виждате на картинката и разберете какво е ангелското послание за ...