Home / ВСЕЛЕНА / Стивън Хокинг е знаел какво е имало преди Големия взрив!

Стивън Хокинг е знаел какво е имало преди Големия взрив!

Веднъж , докато още бил жив, на Стивън Хокинг му бил зададен необикновен въпрос: „Какво е имало преди Големия взрив?“ Астрофизикът без много да се замисля казал, че той има отговор.

 

„Питаме се къде е краят на Вселената и къде е началото и, но граничното състояние на пространство-времето азкрад аот инфом акс е в това, че Вселената няма граници“, започва обяснението си Хокинг.

 

Да предположим, че ще имаме възможност да върнем времето назад. Ако Вселената непрекъснато се разширява, тогава когато се върнем достатъчно назад, ще можем да забележим нейното свиване. Връщайки се 13,8 милиарда години назад, ще видим как Вселената ще азкрад аот инфом акс стане не по-голяма от един атом.

 

„Тази точка е известна като сингулярност *, а това, което се случва вътре, не се поддава на обяснение от гледна точка на нашата наука. Законите на физиката не са работили по този начин, а такова понятие като време просто не е съществувало“, казва азкрад аот инфом акс Хокинг.

 

С други думи, ние не можем да описваме събития от такъв формат поради липсата на показател за време. Ако можем да се върнем още по- азкрад аот инфом акс назад, нямаше да можем да разберем къде се намира същата тази отправна точка. Как може да се води отчет за някакво събитие, ако не съществуват пространството и времето?

 

„Събитията преди Големия взрив са невъзможни за описание, те са просто неопределени, защото не можем да ги измерим и не можем азкрад аот инфом акс да приложим към тях някакви закони. Тъй като наблюдателят на тези събития е просто недопустим от гледна точка на физиката, е прието да се смята, че историята на времето и пространството започва с Големия взрив „, заключава професорът.

 

Оказва се, че преди Големия взрив не е имало нищо и азкрад аот инфом акс няма смисъл да се опитваме да привързваме човешкото възприятие за света към събития от вселенски мащаб. Има неща, които хората никога няма да разберат и ще трябва да се примирим с това.

 

* Сингулярност (на латински: Singularis) е термин в науката, който най-общо се описва като състояние на азкрад аот инфом акс уеднаквяване на определени характеристики на изследвания обект до степен, в която характерът на обекта коренно се променя.

  • Гравитационна сингулярност – точка с нулев обем и с безкрайна плътност.

  • Математическа сингулярност – състояние, в което даден математически обект не е дефиниран.

  • Механична сингулярност – положение азкрад аот инфом акс или конфигурация на механизъм или машина, откъдето последващото поведение не може да бъде предвидено.

© 2018  info-maks.com All rights reserved!

Още по темата:

Знаехте ли, че вие сте избрали своята любов много преди да се родите?

Веднъж, много преди да се родите, вие сте го избрали. Вие сте избрали този, който прави времето твърде кратко, за да изкажете  всичко, което чувствате … Този, чиято душа ви ласкае, азкрад аот инфом акс която вярва във вас и ви кара да вярвате …

Read More »

Кислородната вода като лек за всички болести!

Водородният прекис е известно популярно средство (H2O2). Има и друго име – кислородна вода.  Тя отдавна се използва в медицината и в азкрад аот инфом акс ежедневието. Препоръчва се,  например, като дезинфектант. Прекисът може да  лекува рани и възпаления на кожата и лигавиците. Използва …

Read More »

Далай Лама: Има 2 ключа към щастието, но те нямат нищо общо с „позитивното мислене“!

Щастието е постижимо! Вероятно сте азкрад аот инфом акс чували тази фраза: обикнете себе си и тогава и другите ще ви обикнат, пише Ideapod. Наистина ли е така? Далай Лама се противопоставя на такъв подход и ни учи, че има само 2 начина да …

Read More »

© 2018  info-maks. com All азкрад аот инфом акс rights reserved!

About Roman Kyurdski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

7-те вида космически цивилизации: Ние сме още в люлката и в самото начало…

Ще можем ли да колонизираме Слънчевата система, да стигнем до звездите, да ...