Don't Miss
Home / AСТРОЛОГИЯ и ДУХОВНОСТ / Притчи Дзен: Когато нанасяте удар, просто го нанесете!

Притчи Дзен: Когато нанасяте удар, просто го нанесете!

Шогунът Иемицу, който служил на императора Токугава, си имал една малка маймунка, много бърза и подвижна. Един ден Иемицу се обзаложил с гостите си, че никой няма да успее да удари неговата любимка защото тя била много бърза.

По заповед на шогуна всички присъстващи се опитвали да ударят маймуната, седнала азкрад аот инфом акс на рамото му, но никой от тях не успял да го направи – малкото животно всеки път скачало на другото рамо или на коленете на господаря си.

Доволен Иемицу събрал залога си, а  един от гостите забелязал:

– Това животно се движи по-бързо от мълния! Но в храма на Токайдзи азкрад аот инфом акс има свещеник,  наречен Ошо, той може да направи това, което никой сега не успя.

Шогунът изпратил за Ошо и той скоро се появил в замъка.
– Опитай се да удариш тази маймуна – наредил шогунът на гостуващия майстор.

Ошо погледнал маймуната на рамото на шогуна и вдигнал своята тояга на свещеник. Щом я вдигнал, за да удари маймуната, тя изпищяла и се проснала пред свещеника, сякаш молела за милост. Иемицу бил изумен:

– Вероятно знаеш някаква  специалната азкрад аот инфом акс магия? Ти дори не замахна, а маймуната вече помисли да се спасява! Защо успя да направиш нещо, което  другите не успяха?

В отговор Ошо се засмял и казал:
– Тук няма никаква магия. Вашите слуги се притесняваха за това, че опитвайки се да ударят маймуната на рамото ви, да не азкрад аот инфом акс ви наранят. В движенията им липсваше дух. Но аз не мислех за това дали ще те ударя или не: целта ми беше само маймуната. Тя „надуши“ моя дух и се уплаши.

Учението на Ошо не е сложно. Нанасяйки удар, просто го нанесете. При това не бива да мислите за нищо друго освен за самия удар.

© 2018     info-maks.com       All rights reserved!

Още по темата:

Будистки монах обяснява какво е „чудо“ и думите му могат да азкрад аот инфом акс променят живота ви

Веднъж Морган Фрийман попитал един будистки монах дали може да твори чудеса. Отговорът въобще не бил това,  което очаквал известният актьор … Вярвате ли в чудеса? Чакате ли нещо, което ще промени целия ви живот? Или може би дори тайно …

Read азкрад аот инфом акс More »

© 2018     info-maks.com      All rights reserved!

 

About Roman Kyurdski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Буда след просветлението: „Не постигнах нищо, напротив – много изгубих“

Когато Буда станал просветлен, първият въпрос, който му задали,  бил: „Какво постигна?“ ...