Притчи Дзен: Когато нанасяте удар, просто го нанесете!

Редактор-2

Шогунът Иемицу, който служил на императора Токугава, си имал една малка маймунка, много бърза и подвижна. Един ден Иемицу се обзаложил с гостите си, че никой няма да успее да удари неговата любимка защото тя била много бърза.

По заповед на шогуна всички присъстващи азкрад аот инфом акс се опитвали да ударят маймуната, седнала на рамото му, но никой от тях не успял да го направи – малкото животно всеки път скачало на другото рамо или на коленете на господаря си.

Доволен Иемицу събрал залога си, а  един от гостите забелязал:

– Това животно се движи по-бързо от азкрад аот инфом акс мълния! Но в храма на Токайдзи има свещеник,  наречен Ошо, той може да направи това, което никой сега не успя.

Шогунът изпратил за Ошо и той скоро се появил в замъка.
– Опитай се да удариш тази маймуна – наредил шогунът на гостуващия майстор.

Ошо погледнал маймуната на рамото на азкрад аот инфом акс шогуна и вдигнал своята тояга на свещеник. Щом я вдигнал, за да удари маймуната, тя изпищяла и се проснала пред свещеника, сякаш молела за милост. Иемицу бил изумен:

– Вероятно знаеш някаква  специалната магия? Ти дори не замахна, а маймуната вече помисли да се спасява! Защо успя да направиш нещо, азкрад аот инфом акс което  другите не успяха?

В отговор Ошо се засмял и казал:
– Тук няма никаква магия. Вашите слуги се притесняваха за това, че опитвайки се да ударят маймуната на рамото ви, да не ви наранят. В движенията им липсваше дух. Но аз не мислех за това дали ще те ударя азкрад аот инфом акс или не: целта ми беше само маймуната. Тя „надуши“ моя дух и се уплаши.

Учението на Ошо не е сложно. Нанасяйки удар, просто го нанесете. При това не бива да мислите за нищо друго освен за самия удар.

© 2018     info-maks.com       All rights reserved!

Още по темата:

Будистки азкрад аот инфом акс монах обяснява какво е „чудо“ и думите му могат да променят живота ви

Веднъж Морган Фрийман попитал един будистки монах дали може да твори чудеса. Отговорът въобще не бил това,  което очаквал известният актьор … Вярвате ли в чудеса? Чакате ли нещо, което ще промени азкрад аот инфом акс целия ви живот? Или може би дори тайно …

Read More »

© 2018     info-maks.com      All rights reserved!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Още едно потвърждение за странната история със съветски войници, превърнати в камък от извънземните

Шогунът Иемицу, който служил на императора Токугава, си имал една малка маймунка, много бърза и подвижна. Един ден Иемицу се обзаложил с гостите си, че никой няма да успее да удари неговата любимка защото тя била много бърза. По заповед на шогуна всички присъстващи азкрад аот инфом акс се опитвали […]