Ерата на Свръхчовеците настъпи? Китайските близначки с редактирана ДНК, най- вероятно имат супермозъци!

Редактор-2

 През ноември 2018 г. китайският биофизик Хе Дзянкуй  обяви раждането на близначките на име Лулу и Нана, чиято ДНК е редактирана. Благодарение на намесата в генома в ранен стадий на развитие на ембрионите им, тези момичета са  защитени от заразяване с вируса на спин.

Оттогава минаха няколко месеца и световната азкрад аот инфом акс научна общност все още е в шок от това  събитие. Повечето учени единодушно осъдиха работата на Дзянкуй и неговия екип като нарушение на научната етика.

Редактирането на ДНК на близнаците е било извършено с помощта на добре познатия метод CRISPR и с негова помощ е  отстранен (потиснат) генът CCR5, който азкрад аот инфом акс позволява на HIV вируса да навлиза в човешките клетки.

Въпреки това, според последното проучване, поради елиминирането на гена CCR5, момичетата може да са са се сдобили с още някои особености, а именно „супермозъци“, тъй като този ген влияе на  паметта и когнитивните функции, т.е. той  е пряко свързана с интелекта.

азкрад аот инфом акс

Според статия, публикувана в научното списание Cell, на която се позовава таблоидът Daily Mail, Калифорнийският университет в  Лос Анджелис (UCLA)  е провел изследване  на жертви на мозъчен инсулт, а  данните показват, че последствията от промените в гена  CCR5   имат много голямо влияние върху мозъка.

Според учените тази намеса вероятно азкрад аот инфом акс ще подобри значително техните умствени способности.

Преди много години  д-р Aлцино Силва и други учени от лабораторията по неврология в Лос Анджелис търсели начин за лечение на когнитивни увреждания (загуба на памет, умствена работоспособност и т.н.).

Те изследвали различни гени и се натъкнали на CCR5. Този ген изглеждал многообещаваща мишена азкрад аот инфом акс за промени, които биха могли да подобрят паметта и обучаемостта, или поне да помогне на хората с нарушена когнитивна функция.

Когато д-р Силва и неговият екип проучвали гена CCR5, те били шокирани след като   научили, че това е същият ген, който позволява на вируса на спин да навлиза в азкрад аот инфом акс човешки клетки. През 2016 г. Силва и неговият екип провеждат експерименти върху мишки и установяват, че промяната на гена  CCR5 у гризачите причинява „различни промени в мозъка на тези животни, тяхната биохимия и дейността на междуклетъчните връзки”.

Въз основа на скорошно изследване, Силва и неговият екип заключават, че оцелелите от азкрад аот инфом акс инсулт болни, родени без CCR5  или с ниско ниво на гена CCR5, възстановяват спомените и знанията си доста по-лесно и по-бързо.

Успоредно с това бил проведен и още един  експеримент върху същите мишки, у които бил потиснат същият този ген CCR5 с лекарства и те след това също демонстрирали подобрена азкрад аот инфом акс памет и знания.

„Ако промените гена CCR5, вие по същество променяте мозъка.

Променяте всичко, що се отнася до обучаемостта и паметта„, казва д-р Силва.

„Има много общи азкрад аот инфом акс неща между мозъците на хората и мишките и мога да кажа с увереност, че момичетата Лулу и Нана с редактирания CCR5 също са с променени  мозъци.“

Според д-р Силва все още не е възможно да се каже точно как именно мозъците на момичетата ще се различават от мозъците на обикновените азкрад аот инфом акс хора и до каква степен ще ги превъзхождат.

„Вероятно няма да са най-добрите във всичко, но могат да покажат добри резултати в някои области. Засега не знаем нищо конкретно, и именно поради тази причина това е  опасно – също като отварянето на кутията на Пандора.“

Например, подобрените възможности на паметта азкрад аот инфом акс звучат страхотно на теория, но как ще работи това  на практика?

„Нашият мозък изразходва много енергия за забравяне. Повечето от нещата, които възприемаме в света, на практика сами не искаме да си спомняме  дълго време, защото те стоят на пътя ни напред. Такива  ненужни неща, като шума от тиктакането на азкрад аот инфом акс часовника.“

Така че, ако Лулу и Нана наистина са се сдобили с  подобрена памет, това  може да им донесе  повече проблеми, отколкото ползи. „

© 2019     info-maks.com       All rights reserved!

                                                                               Още по темата – във Фейсбук:

Защо не бива да публикувате снимки на детето азкрад аот инфом акс си в интернет?

1. Функцията за геолокация може да помогне на някой недоброжелател да разбере къде най-често се намира детето. 2. Снимките могат да разкрият хобито и интересите на детето, което също ще позволи на някой лесно да го намери. 3. Снимките на …

Read азкрад аот инфом акс More »

© 2019    info-maks.com      All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ретроградният Меркурий в Риби приказно ще промени вашия романтичен живот!

 През ноември 2018 г. китайският биофизик Хе Дзянкуй  обяви раждането на близначките на име Лулу и Нана, чиято ДНК е редактирана. Благодарение на намесата в генома в ранен стадий на развитие на ембрионите им, тези момичета са  защитени от заразяване с вируса на спин. Оттогава минаха няколко месеца и световната […]