Home / АНАЛИЗИ / 7-те вида космически цивилизации: Ние сме още в люлката и в самото начало…

7-те вида космически цивилизации: Ние сме още в люлката и в самото начало…

Ще можем ли да колонизираме Слънчевата система, да стигнем до звездите, да разберем какво представляват Галактиката и цялата Вселена? Този въпрос интересува човечеството от дълго време. На теория са възможни 7 етапа на развитие на всяка цивилизация, а  сега сме само на … нулевото ниво.

В средата на 20-ти век азкрад аот инфом акс съветският учен Н. Кардашев предлага идеи за оценка на развитието на обществото в зависимост от необходимата и консумирана енергия. По-късно Х. Кауц доработва тази хипотеза.

Нека да разгледаме по-внимателно, каква е същността:

1. Етап 0.

Този вид цивилизация подразбира използването на енергийните ресурси на планетата в частичен обем. Развитието на азкрад аот инфом акс науката и технологиите може вече да е на високо ниво, но все още не е необходимо да се използват ресурсите на цялата Земя.

Въпреки това, още сега земляните създават проекти, които могат да изискват максимални мощности: ускорители на частици, изстрелване на микро сонди към близките звезди.

Това дава надежда азкрад аот инфом акс за преход към първия етап през следващите десетилетия.

2. Етап I.

Когато потребностите на обществото нарастват, броят на жителите нараства, животът на индивидите се увеличава, благодарение на медицината и технологиите, има нужда от разширяване на ареола на местообитание.

Най-лесният начин за това е родната звездна система. Цивилизация от този тип азкрад аот инфом акс е в състояние да използва ресурсите на своята планета и околните небесни тела в рамките на влиянието на своята звезда.

Край на развитието на такова общество е изхода му във виртуала, което да замени опитите за разширяване на ареала на влияние. Това го прави зависимо от Слънцето – когато дойде азкрад аот инфом акс краят на неговото съществуване, цивилизацията може да бъде ликвидирана.

3. Етап II.

Да се ​​стигне до второто ниво на развитие е трудно, но ако това се случи, тогава шансът да оцелее се увеличава в геометрична прогресия. Това общество е в състояние да използва ресурсите не само на своята система, но азкрад аот инфом акс и на околните звезди.

Родната звезда вече не е източник на опасност. Всякакви промени в състоянието й могат да бъдат използвани за добро. Всеки познава сферата на Дайсън, която включва изграждането на обекти около Слънцето, за да се ползва енергията му в случай, че стане бяло или червено джудже.

Ако азкрад аот инфом акс   това не е възможно (черна дупка), тогава има редица съседни звезди, които активно се заселват. Числеността на такава цивилизация може да бъде 1 трилион разумни същества.

4. Етап III.

Според мащабите на Вселената техният брой трябва да бъде много малък. Вероятността за оцеляване до етап 3 е малка. Но азкрад аот инфом акс ако това бъде направено, то  има малко неща, които могат да унищожат тази цивилизация.

Предполага се, че техният брой не може да надвишава няколкостотин в обозримия космос.

Главната характеристика – те се научили да използват енергията на цялата Галактика. За тях тя е инструмент, в който са разрешени много неща: азкрад аот инфом акс създаването на планети и звезди, използването на енергиите на екстремни обекти (неутронни звезди, свръхнови).

Предполага се, че за да се достигне това ниво, е необходимо да се обединят няколко цивилизации от втори тип, тъй като само за една това не и е по силите.

5. Етап IV.

Групи галактики – азкрад аот инфом акс това е сферата на влияние на такава цивилизация. Тя ще се научи да се движи между звездните острови и ще може да предотврати всякакви сблъсъци на родната галактика със съседната.

Нуждите от енергия ще нарастват толкова много, че използването на енергията на квазарите и супермасивните черни дупки ще бъде норма.

азкрад аот инфом акс

Броят на тези общности не надвишава няколко десетки.

6. Етап V.

Ако и това ниво на развитие   бъде постигнато, нищо не може да унищожи такова общество в продължение на трилиони години. Всички ресурси на Космоса ще бъдат на разположение на тези хора.

Те ще могат да променят физическите константи азкрад аот инфом акс за своите нужди, ще се научат да преодоляват всяко разстояние.

В нашата вселена те могат да бъдат не повече от 3-6 броя.

7. Етап VI.

Вселена вече не е предел. Може да използва съседните или всички други. Това ще и позволи да  съществува вечно, като се движи между светове, за азкрад аот инфом акс да предотврати унищожаването на техния собствен свят, а ако е необходимо, да  създаде  нови светове. Май религията ни говори за този тип цивилизация?

Невъзможно е да се предвиди техният брой: дори и в мултивселената ще има твърде малко такива. Може би ние сме техният пореден експеримент…

Има ли други видове азкрад аот инфом акс цивилизации – кой знае … Да пораснем до етап VI – ще поспорим. Най-вероятно – да, тъй като нищо не спира в развитието си.

И така, разгледахме модела на цивилизационното развитие според Кардашев-Каутц. Тук понамирисва на фантастика, но кой любител на Космоса не обича да мечтае …

e-chronicles

© азкрад аот инфом акс 2019 info-maks.com All rights reserved!

 

Григорий Перелман: „Защо са ми милион долара? Аз мога да управлявам Вселената“

Вече измина доста време откакто Григорий Перелман, който доказа теоремата на Поанкаре, над която си блъскаха главите всички учени на света, отказа да получи наградата си азкрад аот инфом акс от един милион долара! Трудно е да се каже какво стряска повече: фактът, че …

Read More »

Още по темата – във Фейсбук:

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

About Roman Kyurdski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

„Всеки намира само това, което умее да търси” – мъдра притча за привличането

– Никога не съм бил тук. Кажи ми, старче, какви хора живеят ...