7-те вида космически цивилизации: Ние сме още в люлката и в самото начало…

Редактор-2

Ще можем ли да колонизираме Слънчевата система, да стигнем до звездите, да разберем какво представляват Галактиката и цялата Вселена? Този въпрос интересува човечеството от дълго азкрад аот инфом акс време. На теория са възможни 7 етапа на развитие на всяка цивилизация, а  сега сме само на … нулевото ниво.

В средата на 20-ти век съветският учен Н. Кардашев предлага идеи за оценка на развитието на обществото в зависимост от необходимата и консумирана енергия. По-късно Х. Кауц доработва тази хипотеза.

азкрад аот инфом акс

Нека да разгледаме по-внимателно, каква е същността:

1. Етап 0.

Този вид цивилизация подразбира използването на енергийните ресурси на планетата в частичен обем. Развитието на науката и технологиите може вече да е на високо ниво, но все още не е необходимо да се използват ресурсите на цялата Земя.

Въпреки азкрад аот инфом акс това, още сега земляните създават проекти, които могат да изискват максимални мощности: ускорители на частици, изстрелване на микро сонди към близките звезди.

Това дава надежда за преход към първия етап през следващите десетилетия.

2. Етап I.

Когато потребностите на обществото нарастват, броят на жителите нараства, животът на индивидите се увеличава, азкрад аот инфом акс благодарение на медицината и технологиите, има нужда от разширяване на ареола на местообитание.

Най-лесният начин за това е родната звездна система. Цивилизация от този тип е в състояние да използва ресурсите на своята планета и околните небесни тела в рамките на влиянието на своята звезда.

Край на развитието на такова азкрад аот инфом акс общество е изхода му във виртуала, което да замени опитите за разширяване на ареала на влияние. Това го прави зависимо от Слънцето – когато дойде краят на неговото съществуване, цивилизацията може да бъде ликвидирана.

3. Етап II.

Да се ​​стигне до второто ниво на развитие е трудно, но ако това азкрад аот инфом акс се случи, тогава шансът да оцелее се увеличава в геометрична прогресия. Това общество е в състояние да използва ресурсите не само на своята система, но и на околните звезди.

Родната звезда вече не е източник на опасност. Всякакви промени в състоянието й могат да бъдат използвани за добро. Всеки познава азкрад аот инфом акс сферата на Дайсън, която включва изграждането на обекти около Слънцето, за да се ползва енергията му в случай, че стане бяло или червено джудже.

Ако   това не е възможно (черна дупка), тогава има редица съседни звезди, които активно се заселват. Числеността на такава цивилизация може да бъде 1 трилион азкрад аот инфом акс разумни същества.

4. Етап III.

Според мащабите на Вселената техният брой трябва да бъде много малък. Вероятността за оцеляване до етап 3 е малка. Но ако това бъде направено, то  има малко неща, които могат да унищожат тази цивилизация.

Предполага се, че техният брой не може да надвишава няколкостотин в азкрад аот инфом акс обозримия космос.

Главната характеристика – те се научили да използват енергията на цялата Галактика. За тях тя е инструмент, в който са разрешени много неща: създаването на планети и звезди, използването на енергиите на екстремни обекти (неутронни звезди, свръхнови).

Предполага се, че за да се достигне това ниво, е необходимо да се обединят няколко цивилизации от втори тип, тъй като само за една това не и е по силите.

5. Етап IV.

Групи галактики – това е азкрад аот инфом акс сферата на влияние на такава цивилизация. Тя ще се научи да се движи между звездните острови и ще може да предотврати всякакви сблъсъци на родната галактика със съседната.

Нуждите от енергия ще нарастват толкова много, че използването на енергията на квазарите и супермасивните черни дупки ще бъде норма.

Броят на азкрад аот инфом акс тези общности не надвишава няколко десетки.

6. Етап V.

Ако и това ниво на развитие   бъде постигнато, нищо не може да унищожи такова общество в продължение на трилиони години. Всички ресурси на Космоса ще бъдат на разположение на тези хора.

Те ще могат да променят физическите константи за своите азкрад аот инфом акс нужди, ще се научат да преодоляват всяко разстояние.

В нашата вселена те могат да бъдат не повече от 3-6 броя.

7. Етап VI.

Вселена вече не е предел. Може да използва съседните или всички други. Това ще и позволи да  съществува вечно, като се движи между светове, за да предотврати азкрад аот инфом акс унищожаването на техния собствен свят, а ако е необходимо, да  създаде  нови светове. Май религията ни говори за този тип цивилизация?

Невъзможно е да се предвиди техният брой: дори и в мултивселената ще има твърде малко такива. Може би ние сме техният пореден експеримент…

Има ли други видове цивилизации – азкрад аот инфом акс кой знае … Да пораснем до етап VI – ще поспорим. Най-вероятно – да, тъй като нищо не спира в развитието си.

И така, разгледахме модела на цивилизационното развитие според Кардашев-Каутц. Тук понамирисва на фантастика, но кой любител на Космоса не обича да мечтае …

e-chronicles

© 2019 info-maks.com азкрад аот инфом акс All rights reserved!

 

Григорий Перелман: „Защо са ми милион долара? Аз мога да управлявам Вселената“

Вече измина доста време откакто Григорий Перелман, който доказа теоремата на Поанкаре, над която си блъскаха главите всички учени на света, отказа да получи наградата си от един азкрад аот инфом акс милион долара! Трудно е да се каже какво стряска повече: фактът, че …

Read More »

Още по темата – във Фейсбук:

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Какво е предсказал Нострадамус за 2019 година?

Ще можем ли да колонизираме Слънчевата система, да стигнем до звездите, да разберем какво представляват Галактиката и цялата Вселена? Този въпрос интересува човечеството от дълго азкрад аот инфом акс време. На теория са възможни 7 етапа на развитие на всяка цивилизация, а  сега сме само на … нулевото ниво. В […]