Home / ЕНЕРГИЯ / Отвсякъде ни дебне стрес? Стресът се предава с ДНК в следващото поколение и това някой го знае! *

Отвсякъде ни дебне стрес? Стресът се предава с ДНК в следващото поколение и това някой го знае! *

„Следите, които стресът и паническите атаки оставят и се записват в ДНК,  могат да предадат нашето безпокойство на следващото поколение. Добрата новина е, че това може да се азкрад аот инфом акс изтрие“, пише швейцарският вестник Le Temps.

„Травмите от Холокоста се записват на генетично ниво,“ „Споменът за това е наследствен“ – вестници по целия свят бяха изпълнени с такива заглавия след като проучване в САЩ през 2015 г. съобщи, че трагичните преживявания могат да оставят следи в ДНК, като се предават азкрад аот инфом акс на потомците на мъртвите, се казва в статията.

„Родителите, които са претърпели травми, могат да предават послания за това на децата си – най-вече използвайки собствените си реакции и езика на тялото и жестове, без дори да го осъзнават“, обяснява д-р Даниел Шехтер, специалист по посттравматичен стрес и психично здраве азкрад аот инфом акс на децата в университетите в Ню Йорк и Женева, както и в Швейцарския национален изследователски център Synapsy.

„Но освен това, психологическата неустойчивост се предава и на децата, което се отразява неблагоприятно върху клетките и влияе негативно на тяхната устойчивост на стрес и може да ги накара да изпитват необяснима тревога.“

азкрад аот инфом акс

„Добрата новина: тези епигенетични промени не са окончателни, и съдейки по всичко изчезват, когато нервната система се възстановява и успокоява“, се казва в статията.

„На снимките на ЯМР видяхме, че травмираните майки са имали хипокамп, който е част от“ емоционалния мозък „, и който  е бил преобладаващ в дестабилизираща среда, азкрад аот инфом акс докато мозъчната кора, която е регулатор на емоциите, е отстъпвала на заден план“, описва Даниел Шехтер.

„Но след терапията, която позволява да анализираме ситуацията и да я наблюдаваме отстрани, областите на мозъка, свързани с управлението на стреса, започват да функционират нормално.“

„Има ли начин да се предпазим от наследствената тревожност? азкрад аот инфом акс В експеримента, проведен в Масачузетския технологичен институт, група лекарства били въведени в травмирани мишки, в допълнение към конвенционалната терапия, за които е известно, че изтриват епигенетични знаци и се използват за лечение на някои видове рак.

Те не само изтриха следите от изпитания шок, но и неговия отпечатък в ДНК на мишки. Необходимо е да се продължат такива изследвания преди да се направят клинични проучвания на хора“, посочва Le Temps.

– Междувременно трябва да се азкрад аот инфом акс помни, че превенцията е по-добра от лечението, това важи и за тревожните разстройства. Тревогата ви трябва да се излекува, преди да успее да съсипе гените.

Източник: Le Temps

 * Заглавието е  на преводача

Оригинално заглавие  : Des traumatismes inscrits dans les gènes

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

азкрад аот инфом акс

Вие сте във властта на негативната енергия, ако виждате тези тревожни сигнали!

Негативизъм ни заобикаля навсякъде, а чувствителните хора усещат негативната енергия много по-остро от другите.   Сега ви предлагаме ви да се запознаете с 10 симптома, които показват, че в тялото ви азкрад аот инфом акс може да се е натрупала  твърде много вредна енергия. …

Read More »

Още по темата – във Фейсбук:

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

About Roman Kyurdski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

„Всеки намира само това, което умее да търси” – мъдра притча за привличането

– Никога не съм бил тук. Кажи ми, старче, какви хора живеят ...