Отвсякъде ни дебне стрес? Стресът се предава с ДНК в следващото поколение и това някой го знае! *

Редактор-2

„Следите, които стресът и паническите атаки оставят и се записват в ДНК,  могат да предадат нашето безпокойство на следващото поколение. Добрата новина е, че това може да се изтрие“, пише швейцарският вестник Le Temps.

„Травмите от Холокоста се записват на генетично ниво,“ „Споменът за азкрад аот инфом акс това е наследствен“ – вестници по целия свят бяха изпълнени с такива заглавия след като проучване в САЩ през 2015 г. съобщи, че трагичните преживявания могат да оставят следи в ДНК, като се предават на потомците на мъртвите, се казва в статията.

„Родителите, които са претърпели травми, могат да предават азкрад аот инфом акс послания за това на децата си – най-вече използвайки собствените си реакции и езика на тялото и жестове, без дори да го осъзнават“, обяснява д-р Даниел Шехтер, специалист по посттравматичен стрес и психично здраве на децата в университетите в Ню Йорк и Женева, както и в Швейцарския национален изследователски център азкрад аот инфом акс Synapsy.

„Но освен това, психологическата неустойчивост се предава и на децата, което се отразява неблагоприятно върху клетките и влияе негативно на тяхната устойчивост на стрес и може да ги накара да изпитват необяснима тревога.“

„Добрата новина: тези епигенетични промени не са окончателни, и съдейки по всичко изчезват, когато нервната система азкрад аот инфом акс се възстановява и успокоява“, се казва в статията.

„На снимките на ЯМР видяхме, че травмираните майки са имали хипокамп, който е част от“ емоционалния мозък „, и който  е бил преобладаващ в дестабилизираща среда, докато мозъчната кора, която е регулатор на емоциите, е отстъпвала на заден план“, описва Даниел Шехтер.

азкрад аот инфом акс

„Но след терапията, която позволява да анализираме ситуацията и да я наблюдаваме отстрани, областите на мозъка, свързани с управлението на стреса, започват да функционират нормално.“

„Има ли начин да се предпазим от наследствената тревожност? В експеримента, проведен в Масачузетския технологичен институт, група лекарства били въведени в травмирани мишки, в допълнение азкрад аот инфом акс към конвенционалната терапия, за които е известно, че изтриват епигенетични знаци и се използват за лечение на някои видове рак.

Те не само изтриха следите от изпитания шок, но и неговия отпечатък в ДНК на мишки. Необходимо е да се продължат такива изследвания преди да се направят клинични проучвания на азкрад аот инфом акс хора“, посочва Le Temps.

– Междувременно трябва да се помни, че превенцията е по-добра от лечението, това важи и за тревожните разстройства. Тревогата ви трябва да се излекува, преди да успее да съсипе гените.

Източник: Le Temps

 * Заглавието е  на преводача

Оригинално заглавие  : Des traumatismes inscrits dans азкрад аот инфом акс les gènes

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

Вие сте във властта на негативната енергия, ако виждате тези тревожни сигнали!

Негативизъм ни заобикаля навсякъде, а чувствителните хора усещат негативната енергия много по-остро от другите.   Сега ви предлагаме ви да се запознаете азкрад аот инфом акс с 10 симптома, които показват, че в тялото ви може да се е натрупала  твърде много вредна енергия. …

Read More »

Още по темата – във Фейсбук:

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ти имаш ПРАВО да си тръгнеш от всяка ситуация, в която не виждаш себе си!

„Следите, които стресът и паническите атаки оставят и се записват в ДНК,  могат да предадат нашето безпокойство на следващото поколение. Добрата новина е, че това може да се изтрие“, пише швейцарският вестник Le Temps. „Травмите от Холокоста се записват на генетично ниво,“ „Споменът за азкрад аот инфом акс това е […]