DW: Eкспулсиране на американския посланик поиска заместник-председателят на германския Бундестаг Wolfgang Kubicki

Редактор-2
 

Американският посланик се държи като „комисар на окупационни войски“ и трябва да бъде обявен за persona non grata. Това заяви известният представител на немската опозиция Wolfgang Kubicki.

Заместник-председателят на германския Бундестаг Wolfgang Kubicki призова външния министър да отзове американския посланик Ричард Гренела от азкрад аот инфом акс страната.

„Ако американски дипломат се държи като комисар на окупационни войски, той трябва да види, че нашата толерантност също има граници“, заяви представителят на Свободната демократическа партия във вторник, 19 март, в интервю за АФП.

Скандалът избухна след като в понеделник Олаф Шолц представи плана за бюджета за следващите години, азкрад аот инфом акс според който разходите за отбраната след известно увеличение отново ще паднат до 1,25% от БВП до 2023 година.

„Фактът, че германското правителство мисли за намаляване на и без това неприемливо ниската сума, която отпуска за военни разходи, е тревожен сигнал за 28 партньори от НАТО,“ коментира американският посланик ситуацията.

 dw.com азкрад аот инфом акс

Снимка: Уикипедия

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мъдра притча за важността на игнорирането

Американският посланик се държи като „комисар на окупационни войски“ и трябва да бъде обявен за persona non grata. Това заяви известният представител на немската опозиция Wolfgang Kubicki. Заместник-председателят на германския Бундестаг Wolfgang Kubicki призова външния министър да отзове американския посланик Ричард Гренела от страната. азкрад аот инфом акс „Ако американски […]