DW: Eкспулсиране на американския посланик поиска заместник-председателят на германския Бундестаг Wolfgang Kubicki

Roman Kyurdski
 

Американският посланик се държи като „комисар на окупационни войски“ и трябва да бъде обявен за persona non grata. Това заяви известният представител на немската опозиция Wolfgang Kubicki.

Заместник-председателят на германския Бундестаг Wolfgang Kubicki призова външния министър да отзове американския посланик Ричард Гренела от страната.

„Ако американски дипломат се държи азкрад аот инфом акс като комисар на окупационни войски, той трябва да види, че нашата толерантност също има граници“, заяви представителят на Свободната демократическа партия във вторник, 19 март, в интервю за АФП.

Скандалът избухна след като в понеделник Олаф Шолц представи плана за бюджета за следващите години, според който разходите за отбраната след азкрад аот инфом акс известно увеличение отново ще паднат до 1,25% от БВП до 2023 година.

„Фактът, че германското правителство мисли за намаляване на и без това неприемливо ниската сума, която азкрад аот инфом акс отпуска за военни разходи, е тревожен сигнал за 28 партньори от НАТО,“ коментира американският посланик ситуацията.

 dw.com

Снимка: Уикипедия

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

азкрад аот инфом акс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мъдра притча за важността на игнорирането

Американският посланик се държи като „комисар на окупационни войски“ и трябва да бъде обявен за persona non grata. Това заяви известният представител на немската опозиция Wolfgang Kubicki. Заместник-председателят на германския Бундестаг Wolfgang Kubicki призова външния министър да отзове американския посланик Ричард Гренела от страната. „Ако американски дипломат се държи като […]