DW: Eкспулсиране на американския посланик поиска заместник-председателят на германския Бундестаг Wolfgang Kubicki

Редактор-2
 

Американският посланик се държи като „комисар на окупационни войски“ и трябва да бъде обявен за persona non grata. Това заяви известният представител на немската азкрад аот инфом акс опозиция Wolfgang Kubicki.

Заместник-председателят на германския Бундестаг Wolfgang Kubicki призова външния министър да отзове американския посланик Ричард Гренела от страната.

„Ако американски дипломат се държи като комисар на окупационни войски, той трябва да види, че нашата толерантност също има граници“, заяви представителят на Свободната демократическа партия във вторник, 19 март, азкрад аот инфом акс в интервю за АФП.

Скандалът избухна след като в понеделник Олаф Шолц представи плана за бюджета за следващите години, според който разходите за отбраната след известно увеличение отново ще паднат до 1,25% от БВП до 2023 година.

„Фактът, че германското правителство мисли за намаляване на и без това неприемливо ниската сума, която отпуска за военни разходи, е тревожен сигнал за 28 партньори от НАТО,“ коментира американският посланик ситуацията.

 dw.com

Снимка: Уикипедия

© 2019 info-maks.com All rights азкрад аот инфом акс reserved!

Още по темата – във Фейсбук:

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Мъдра притча за важността на игнорирането

Американският посланик се държи като „комисар на окупационни войски“ и трябва да бъде обявен за persona non grata. Това заяви известният представител на немската опозиция азкрад аот инфом акс Wolfgang Kubicki. Заместник-председателят на германския Бундестаг Wolfgang Kubicki призова външния министър да отзове американския посланик Ричард Гренела от страната. „Ако американски […]