Home / ЕКСТРАОРДИНАРНО / DW: Eкспулсиране на американския посланик поиска заместник-председателят на германския Бундестаг Wolfgang Kubicki

DW: Eкспулсиране на американския посланик поиска заместник-председателят на германския Бундестаг Wolfgang Kubicki

 

Американският посланик се държи като „комисар на окупационни войски“ и трябва да бъде обявен за persona non grata. Това заяви известният представител на немската опозиция Wolfgang Kubicki.

азкрад аот инфом акс

Заместник-председателят на германския Бундестаг Wolfgang Kubicki призова външния министър да отзове американския посланик Ричард Гренела от страната.

„Ако американски дипломат се държи като комисар на окупационни войски, той трябва да види, че нашата толерантност също има граници“, заяви представителят на Свободната демократическа партия във вторник, 19 март, в интервю за азкрад аот инфом акс АФП.

Скандалът избухна след като в понеделник Олаф Шолц представи плана за бюджета за следващите години, според който разходите за отбраната след известно увеличение отново ще паднат до 1,25% от БВП до 2023 година.

„Фактът, че германското правителство мисли за намаляване на и без това неприемливо ниската сума, която отпуска за военни разходи, е тревожен сигнал за 28 партньори от НАТО,“ коментира американският посланик ситуацията.

 dw.com

Снимка: Уикипедия

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

азкрад аот инфом акс

Още по темата – във Фейсбук:

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

About Roman Kyurdski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Тревожно: Броят на сперматозоидите при мъжете е намалял повече от два пъти за 40 години

„От 70-те години на миналия век изследователите наблюдават постоянен спад в броя ...