Home / ЕКСТРАОРДИНАРНО / Сензация? Curiosity откри марсиански гъби!

Сензация? Curiosity откри марсиански гъби!

Международен екип от учени твърди: на снимките, направени от ровъра Curiosity, ясно се виждат гъби. Същите като на Земята.

Авторите на изследването са уверени, че доказателства за азкрад аот инфом акс съществуването на живот на Марс вече са събрани повече от достатъчно. А главните са снимките, направени на Червената планета.

Авторите на изследването посочват, че на Марс има не само бактерии, но и много по-сложни форми на живот, като гъби, лишеи и водорасли.

Към тези доказателства учените добавят наличието на Марс азкрад аот инфом акс на сезонни колебания в концентрацията на метан и седиментни скали, подобни на строматолитите – изкопаеми цианобактерии.

„На Марс няма геоложки или други абиогенни процеси, които биха могли да доведат до образуването на подобни седиментни структури, както и геоложки форми, наподобяващи стъбла, гъби и спори. Само за три дни апаратурата на азкрад аот инфом акс НАСА е фотографирала петнадесет такива обекта”, казва микробиологът Регина Дас, един от авторите на изследването.

Но дали те растат? Такава морфология не е доказателство и самите автори на изследването признават това. Но отбелязват, че на снимките има следи от гъби, растящи на ровърите Curiosity и Opportunity, както и следи от азкрад аот инфом акс биологична корозия върху един от блоковете на Opportunity.  Учените са сигурни, че подземните запаси от влага на Червената планета са достатъчни за съществуването на такива форми на живот, а що се отнася до слънчевата радиация –  тя няма значение за много видове гъби и лишеи.

Странни структури на камъка в азкрад аот инфом акс долния ляв ъгъл – „Марсиански гъби“. Снимка: НАСА / Daily Mail


Противниците на тази версия вярват, че странните структури, които са заснети от ровъра, са просто хематити, причудливи структури, образувани от кристали от *хематит. Към тази позиция официално се придържат в НАСА.

*  Хематитът е минерал с непрозрачен азкрад аот инфом акс черен или червеникаво-кафяв цвят и метален блясък, съдържащ около 70% желязо. Името му произлиза от гръцкото αίμα, айма, в превод кръв. Използван е още от древните египтяни за различни декоративни предмети и украшения, а стрит на прах е използван за червеникав пигмент в бои, откъдето е и името му. Основни азкрад аот инфом акс находища на хематит има в Северна Америка, Бразилия, Квебек и Лабрадор.

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

Още едно потвърждение азкрад аот инфом акс за странната история със съветски войници, превърнати в камък от извънземните

Уфолозите  са успели да „изкопаят“ на официалния сайт на ЦРУ „един от най-странните и най-страховитите   доклади за НЛО“. Това е връзка към уебсайта на ЦРУ, откъдето можете да изтеглите този доклад, състоящ се азкрад аот инфом акс от  една страница в PDF формат. …

Read More »

Конспирации. „Гръцкият Тесла“ – Г. Гялвас: Извънземните и елитът започват скоростно обезлюдяване на Земята (видео)

Гръцкият ядрен физик Георгиос Гялвас прави удивително изявление. Това не се е случило днес, а през 2003 азкрад аот инфом акс г., но световните конспиролози едва сега обърнаха голямо внимание на думите на покойния учен. Преди 17 години, видният специалист, дълго време работил в …

Read More »

Още по темата – във Фейсбук:

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

азкрад аот инфом акс

About Roman Kyurdski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Това, което виждате на тази картинка, съдържа важно ангелско послание за вас!

Кажете какво виждате на картинката и разберете какво е ангелското послание за ...