Сензация? Curiosity откри марсиански гъби!

Редактор-2

Международен екип от учени твърди: на снимките, направени от ровъра Curiosity, ясно се виждат гъби. Същите като на Земята.

Авторите на изследването са уверени, азкрад аот инфом акс че доказателства за съществуването на живот на Марс вече са събрани повече от достатъчно. А главните са снимките, направени на Червената планета.

Авторите на изследването посочват, че на Марс има не само бактерии, но и много по-сложни форми на живот, като гъби, лишеи и водорасли.

Към тези доказателства учените добавят азкрад аот инфом акс наличието на Марс на сезонни колебания в концентрацията на метан и седиментни скали, подобни на строматолитите – изкопаеми цианобактерии.

„На Марс няма геоложки или други абиогенни процеси, които биха могли да доведат до образуването на подобни седиментни структури, както и геоложки форми, наподобяващи стъбла, гъби и спори. Само за три азкрад аот инфом акс дни апаратурата на НАСА е фотографирала петнадесет такива обекта”, казва микробиологът Регина Дас, един от авторите на изследването.

Но дали те растат? Такава морфология не е доказателство и самите автори на изследването признават това. Но отбелязват, че на снимките има следи от гъби, растящи на ровърите Curiosity и Opportunity, както азкрад аот инфом акс и следи от биологична корозия върху един от блоковете на Opportunity.  Учените са сигурни, че подземните запаси от влага на Червената планета са достатъчни за съществуването на такива форми на живот, а що се отнася до слънчевата радиация –  тя няма значение за много видове гъби и лишеи.

Странни структури азкрад аот инфом акс на камъка в долния ляв ъгъл – „Марсиански гъби“. Снимка: НАСА / Daily Mail


Противниците на тази версия вярват, че странните структури, които са заснети от ровъра, са просто хематити, причудливи структури, образувани от кристали от *хематит. Към тази позиция официално се придържат в НАСА.

*  Хематитът е азкрад аот инфом акс минерал с непрозрачен черен или червеникаво-кафяв цвят и метален блясък, съдържащ около 70% желязо. Името му произлиза от гръцкото αίμα, айма, в превод кръв. Използван е още от древните египтяни за различни декоративни предмети и украшения, а стрит на прах е използван за червеникав пигмент в бои, откъдето е и азкрад аот инфом акс името му. Основни находища на хематит има в Северна Америка, Бразилия, Квебек и Лабрадор.

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

Още едно азкрад аот инфом акс потвърждение за странната история със съветски войници, превърнати в камък от извънземните

Уфолозите  са успели да „изкопаят“ на официалния сайт на ЦРУ „един от най-странните и най-страховитите   доклади за НЛО“. Това е връзка към уебсайта на ЦРУ, откъдето можете да изтеглите този доклад, състоящ азкрад аот инфом акс се от  една страница в PDF формат. …

Read More »

Конспирации. „Гръцкият Тесла“ – Г. Гялвас: Извънземните и елитът започват скоростно обезлюдяване на Земята (видео)

Гръцкият ядрен физик Георгиос Гялвас прави удивително изявление. Това не се е случило днес, а през азкрад аот инфом акс 2003 г., но световните конспиролози едва сега обърнаха голямо внимание на думите на покойния учен. Преди 17 години, видният специалист, дълго време работил в …

Read More »

Още по темата – във Фейсбук:

© 2019 info-maks.com All rights азкрад аот инфом акс reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Човечеството става все по-глупаво, защо - никой не знае...

Международен екип от учени твърди: на снимките, направени от ровъра Curiosity, ясно се виждат гъби. Същите като на Земята. Авторите на изследването са уверени, азкрад аот инфом акс че доказателства за съществуването на живот на Марс вече са събрани повече от достатъчно. А главните са снимките, направени на Червената планета. […]