Компаниите в Швеция преминават на 6-часови работни дни и постигат невероятни резултати!

Редактор-2

Веднъж прочетох статия, описваща подробно всички вреди, които една 50-часова работна седмица може да нанесе на нашето здраве. Тази статия ме порази защото по природа винаги съм бил работохолик.

Изяснено е, че хората, които работят средно по 55 часа седмично, имат 33% по-висок азкрад аот инфом акс риск да се сдобият с инсулт. Затова изразът „работа до смърт“ изобщо не е фигуративен.

В същото време в Швеция се наблюдава тенденция за преход към 6-часов работен ден, и това позволява на компаниите да постигнат невероятни резултати. Линус Фелдт, главен изпълнителен директор на шведската фирма за разработка на приложения азкрад аот инфом акс Filimundus, казва:

„8-часовият работен ден не е толкова ефективен, колкото сме си мислили преди.

Много е трудно да се фокусираме върху конкретна задача за толкова много часове. За да направим работния ден по-поносим за себе си, ние непрекъснато се разсейваме на други неща и правим паузи. В същото време азкрад аот инфом акс хората, които работят по 8 часа на ден, се сблъскват с проблеми в личния си живот, който започват да излиза извън контрол. ”

Фелдт отбелязва, че преминаването към 6-часов работен ден не е довело до намаляване на производителността на служителите на компанията: „Искаме да прекарваме повече време със семействата си, азкрад аот инфом акс искаме да научаваме нови неща или да спортуваме повече”.

Бизнесменът счита, че увеличаването на производителността е пряко зависимо от намаляването на работния ден. Според него, ефективността на неговите служители след въвеждането на 6-часовия работен ден само се е увеличила, тъй като те станали по-малко разсеяни и работят повече.

Фелдт казва: азкрад аот инфом акс „Имам впечатлението, че е по-лесно да се концентрирам върху работата, която може да се извърши в по-кратък период от време, в такъв случай се чувствате достатъчно силни, за да се справите със задачата, а когато напуснете офиса вие имате достатъчно енергия в себе си за други неща. „

Фелдт не азкрад аот инфом акс е единственият лидер, който е видял ползите от преминаването към по-кратък работен ден. Друг пример е старчески дом в Свартедаленс, който премина на 6-часов работен ден, за да разбере дали допълнителните разходи за наемане на повече медицински сестри (за да се намали работното им време) ще спомогнат за подобряване на азкрад аот инфом акс качеството на грижите за пациентите.

Резултатите от експеримента се оказали положителни и тази практика започна постепенно да се разпространява във всички лечебни заведения в страната.

Както се споменава в статия в Guardian: „Експериментът в град Swartedalens имаше вдъхновяващ ефект върху хората в цяла Швеция: в Университетската болница в Гьотеборг в азкрад аот инфом акс Салгренск, в отделението по ортопедична хирургия, както и за лекари и медицински сестри в две отделения в болницата в Умео, които също преминаха на 6 часов работен ден.“

Превод на статията – Companies Across Sweden Are Adopting 6-Hour Work Days And Seeing Amazing Results

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

азкрад аот инфом акс

Ти имаш ПРАВО да си тръгнеш от всяка ситуация, в която не виждаш себе си!

Ти имаш право право да напуснеш всяка ситуация, в която не виждаш себе си. Ти имаш право да си тръгнеш от всяка житейска история, в която не харесваш азкрад аот инфом акс себе си. Имаш право да напуснеш града, който заглушава светлината ти, а …

Read More »

Японски метод за профилактика на високо кръвно, гастрит, рак, диабет

Избавя от главоболие, затлъстяване, артрит, сърдечни проблеми, сърцебиене, епилепсия, бронхит, астма, менингит, гастроентерит, диария, диабет, различни азкрад аот инфом акс заболявания на очите, гърло, уши, нос и т.н. Този метод е много популярен днес в Япония. Необходимо е да се пие вода веднага след …

Read More »

Още по темата – във Фейсбук:

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Der Standard: Митът за здравословното хранене

Веднъж прочетох статия, описваща подробно всички вреди, които една 50-часова работна седмица може да нанесе на нашето здраве. Тази статия ме порази защото по природа винаги съм бил работохолик. Изяснено е, че хората, които работят средно по 55 часа седмично, имат 33% по-висок азкрад аот инфом акс риск да се […]