Home / ЕКСТРАОРДИНАРНО / Компаниите в Швеция преминават на 6-часови работни дни и постигат невероятни резултати!

Компаниите в Швеция преминават на 6-часови работни дни и постигат невероятни резултати!

Веднъж прочетох статия, описваща подробно всички вреди, които една 50-часова работна седмица може да нанесе на нашето здраве. Тази статия ме порази защото по природа винаги съм бил работохолик.

Изяснено е, че хората, които работят средно по 55 часа седмично, имат 33% по-висок риск да се сдобият с инсулт. азкрад аот инфом акс Затова изразът „работа до смърт“ изобщо не е фигуративен.

В същото време в Швеция се наблюдава тенденция за преход към 6-часов работен ден, и това позволява на компаниите да постигнат невероятни резултати. Линус Фелдт, главен изпълнителен директор на шведската фирма за разработка на приложения Filimundus, казва:

„8-часовият работен ден азкрад аот инфом акс не е толкова ефективен, колкото сме си мислили преди.

Много е трудно да се фокусираме върху конкретна задача за толкова много часове. За да направим работния ден азкрад аот инфом акс по-поносим за себе си, ние непрекъснато се разсейваме на други неща и правим паузи. В същото време хората, които работят по 8 часа на ден, се сблъскват с проблеми в личния си живот, който започват да излиза извън контрол. ”

Фелдт отбелязва, че преминаването към 6-часов работен ден не е азкрад аот инфом акс довело до намаляване на производителността на служителите на компанията: „Искаме да прекарваме повече време със семействата си, искаме да научаваме нови неща или да спортуваме повече”.

Бизнесменът счита, че увеличаването на производителността е пряко зависимо от намаляването на работния ден. Според него, ефективността на неговите служители след въвеждането на 6-часовия азкрад аот инфом акс работен ден само се е увеличила, тъй като те станали по-малко разсеяни и работят повече.

Фелдт казва: „Имам впечатлението, че е по-лесно да се концентрирам върху работата, която може да се извърши в по-кратък период от време, в такъв случай се чувствате достатъчно силни, за да се справите със задачата, азкрад аот инфом акс а когато напуснете офиса вие имате достатъчно енергия в себе си за други неща. „

Фелдт не е единственият лидер, който е видял ползите от преминаването към по-кратък работен ден. Друг пример е старчески дом в Свартедаленс, който премина на 6-часов работен ден, за да разбере дали допълнителните разходи за азкрад аот инфом акс наемане на повече медицински сестри (за да се намали работното им време) ще спомогнат за подобряване на качеството на грижите за пациентите.

Резултатите от експеримента се оказали положителни и тази практика започна постепенно да се разпространява във всички лечебни заведения в страната.

Както се споменава в статия в Guardian: „Експериментът в град Swartedalens имаше вдъхновяващ ефект върху хората в цяла Швеция: в Университетската болница в Гьотеборг в Салгренск, в отделението по ортопедична хирургия, както и за лекари азкрад аот инфом акс и медицински сестри в две отделения в болницата в Умео, които също преминаха на 6 часов работен ден.“

Превод на статията – Companies Across Sweden Are Adopting 6-Hour Work Days And Seeing Amazing Results

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

Ти имаш ПРАВО да си тръгнеш от всяка азкрад аот инфом акс ситуация, в която не виждаш себе си!

Ти имаш право право да напуснеш всяка ситуация, в която не виждаш себе си. Ти имаш право да си тръгнеш от всяка житейска история, в която не харесваш себе си. Имаш право да напуснеш града, който заглушава светлината азкрад аот инфом акс ти, а …

Read More »

Японски метод за профилактика на високо кръвно, гастрит, рак, диабет

Избавя от главоболие, затлъстяване, артрит, сърдечни проблеми, сърцебиене, епилепсия, бронхит, астма, менингит, гастроентерит, диария, диабет, различни заболявания на очите, гърло, уши, нос и т.н. Този метод азкрад аот инфом акс е много популярен днес в Япония. Необходимо е да се пие вода веднага след …

Read More »

Още по темата – във Фейсбук:

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

About Roman Kyurdski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Der Standard: Митът за здравословното хранене

„Всеки знае какво е здравословна храна: много зеленчуци и плодове, малко месо ...