България e сред 10-те държави в света, чието население неумолимо измира

Редактор-2

Експерти от Департамента по икономическите и социални въпроси на Организацията на обединените нации публикуваха своя годишен доклад World Population Prospects 2019, в който анализират тенденциите в световното население.

Експертите отбелязват, че населението на света продължава да расте, но темпът на растеж е намалял значително. В момента темповете на нарастване на азкрад аот инфом акс населението са минималните от 1950 г. насам, което е свързано с рязък спад на раждаемостта.

Въпреки факта, че като цяло в световния растеж на населението се наблюдава ръст, в редица страни експертите отбелязват спад.

Това се дължи на различни фактори.

Ето и 10-те  страни с най-високи темпове на намаляване на азкрад аот инфом акс населението в периода от 2010 до 2019 година.

1. Сирия

От 2011 г. в Сирия се води гражданска война между поддръжниците на официалното правителство, въоръжената опозиция, кюрдите, изолираните от ИД от останалата част на Сирия, а от 2014 г. – ИД и голям брой други ислямистки групи.

Войната е основната азкрад аот инфом акс причина за намаляване на населението: част от населението загива в резултат на военни действия, друга част от хората там напускат страната.

В периода от 2010 до 2019 година населението намалява с 20%.

2. Пуерто Рико

Пуерто Рико е зависима от САЩ територия със статут на „неинкорпорирана организирана територия“ (намираща се азкрад аот инфом акс под американска администрация и не е неразделна част от нея).

Емиграцията от страната също се превърна в неразделна част от новата история на Пуерто Рико. След края на Втората световна война, поради бедността, евтините самолетни билети и подкрепата на островното правителство, вълните на емиграцията се преместиха към САЩ, особено към азкрад аот инфом акс Ню Йорк, Чикаго, Бостън, Орландо, Тампа и Хартфорд.

Емиграцията продължава дори след като икономиката се подобри, а
раждаемостта намаля. Това продължава и днес и във връзка с намаляването на раждаемостта през следващите 20 години може да доведе до бързо застаряване на населението и неговото намаляване.

В периода от 2010 до азкрад аот инфом акс 2019 година спадът на населението достигна 18%. Според прогнозите на експертите, до 2050 г. Пуерто Рико ще бъде на 12-то място по спад на населението с показател от -17%.

3. Литва

Основните причини за намаляване на населението са бързата емиграция на жителите, увеличената смъртност, намаляването на раждаемостта.

Според различни източници азкрад аот инфом акс около един милион души са напуснали Литва след като тя става независима и се присъединява към ЕС през 2004 година.

Повечето от тях отиват да работят в Западна Европа. Общо за периода от 2010 до 2019 година спадът на населението достигна 12%.

Според прогнозите на експертите, до 2050 г. Литва азкрад аот инфом акс ще стане лидер по отношение на съкращаването на населението, което ще надхвърли 20%.

4. Босна и Херцеговина

Босна и Херцеговина е държава в Югоизточна Европа, в западната част на Балканския полуостров. Днес тя е една от най-бедните страни в Европа с много висока безработица. Основните и външнотърговски партньори са страните азкрад аот инфом акс от Европейския съюз.

Причините за спада на населението се  определят като ​​висок процент на емиграция в по-успешните държави от Европейския съюз, спад в раждаемостта.

В периода от 2010 до 2019 година  спадът на населението е 11%. Експертите прогнозират, че до 2050 г. той ще е на 7-мо място в света азкрад аот инфом акс по отношение на намаляването на населението с показател от -17%.

5. Латвия

В резултат на естественото намаляване на населението, когато смъртността надвишава раждаемостта, общият брой на жителите намалява с 7,1 хил. души, а в резултат на миграцията броят им намалява с още 2,5 хил. души.

Най-голям е броят на заминаващите азкрад аот инфом акс латвийски граждани в Ирландия и Великобритания.

В периода от 2010 до 2019 година спадът на населението в Латвия е 10%. Експертите прогнозират, че до 2050 г. Латвия ще заеме трето място по отношение на намаляването на населението с показател над -20%.

6. Островите Уолис и Футуна

Уолис и Футуна са азкрад аот инфом акс острови в южната част на Тихия океан, на около 2/3 от пътя между Хаваите и Нова Зеландия. Основните причини за това са намаляването на раждаемостта и масовата емиграция на населението (по-специално в Нова Каледония).

Емиграцията на населението се дължи на ограничения пазар на труда на островите и желанието на младите азкрад аот инфом акс хора да получат по-добро образование.

В периода от 2010 до 2019 година  намаляването на населението е 10%. Според прогнозите, до 2050 г. островите ще заемат 4-то място по спад на населението с показател от -20%.

7. Андора

Андора е една от  малките държави в Европа, която няма излаз на море азкрад аот инфом акс и се намира в Източните Пиренеи между Франция и Испания, както и асоциирана с тях, но не е част от ЕС.

Някога затворено княжество, сега проспериращо, главно поради туризма.

В периода от 2010 до 2019 година. намаляването на населението на княжеството е 9%.

азкрад аот инфом акс

Според прогнозите на експертите, до 2050 г. то ще заема 54-то място по спад на населението с темп от -1%.

 

8. Сен Пиер и Микелон

Сен Пиер и Микелон е заморска общност на азкрад аот инфом акс Франция, разположена на малки острови в Атлантическия океан, на 20 км южно от канадския остров Нюфаундленд в пролива Кабот.

Единствената територия, останала за  Франция от бившата колония Нова Франция. По-голямата част от населението (около 90%) живее във  втория по големина остров Сен Пиер и почти всички от тях са в азкрад аот инфом акс едноименния град, административен и икономически център на територията.

В периода от 2010 до 2019 година. населението намалява с 8,5%. Според прогнозите до 2050 г. територията ще бъде сред първите 10 по население, въпреки факта, че процентът на намаляване ще бъде -12%.

9. България

Систематичното намаляване на броя на българското население азкрад аот инфом акс възпрепятства икономическия растеж и подобряването на благосъстоянието, а мерките за управление, насочени към смекчаване на негативните последици, не засягат същността на проблема.

Правителствената програма за периода 2017-2021. е първата, която има за цел да отмени тенденцията.

Програмата определя и приоритетните средства за постигане на тази цел: мерки за повишаване на азкрад аот инфом акс раждаемостта, намаляване на емиграцията на младите хора и създаване на регулаторен и институционален капацитет за прилагане на модерна имиграционна политика, насочена към нуждите на българския бизнес.

В периода от 2010 до 2019 година населението на България е намаляло с 6%, но според експертите,  до 2050 г. България ще заеме 2-ро азкрад аот инфом акс място сред страните с най-голям спад на населението с показател над -20%.

10. Румъния

Както и в други страни от региона на Източна Европа, в Румъния има намаление на населението. Раждаемостта е 10,5 на   хиляда души, смъртността е 12,0 на хиляда човека.

В периода от 2010 до 2019 година азкрад аот инфом акс населението на Румъния е намаляло с 5,5%. Експертите прогнозират, че до 2050 г. Румъния ще бъде сред първите 10 страни с най-висок спад на населението,  заемайки 14-то място в класацията със  -17%.

 

По материали на  population.un.org/wpp
© 2019 info-maks.com All rights reserved!

ЦРУ: България азкрад аот инфом акс е на трето място в света по измиране

Централното разузнавателно управление на САЩ отново публикува потресаващи данни за България. Според данните на ЦРУ нашата страна е на трето място на  Земята по скоростно измиране на хората, а пред нас в челната тройка са  само африканската азкрад аот инфом акс Лесото и европейска …

Read More »

Как управляващите прикриват бедността в България, вместо да се борят с нея

„Свинско със заплати“ или как управляващите прикриват бедността в България, вместо да се борят с нея. Управляващите предпочитат да прикриват бедността в азкрад аот инфом акс България, вместо да се борят с нея. 620 лева чиста заплата на Иван Иванов – как ви се …

Read More »

Още по темата – във Фейсбук:

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

азкрад аот инфом акс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Вълшебната дата 07.07 : Как да се избавите от проблемите и да промените живота си към по-добро?

Експерти от Департамента по икономическите и социални въпроси на Организацията на обединените нации публикуваха своя годишен доклад World Population Prospects 2019, в който анализират тенденциите в световното население. Експертите отбелязват, че населението на света продължава да расте, но темпът на растеж е намалял значително. В момента темповете на нарастване на […]