Home / ЕКСТРАОРДИНАРНО / Учени: Използването на смартфони води до умствено изтощение и лоша работоспособност

Учени: Използването на смартфони води до умствено изтощение и лоша работоспособност

Американски учени (Rutgers University) са провели изследване, което показало, че използването на смартфон за отдих по време на почивка от умствено натоварване не позволява на мозъка да се „отпусне“ и води до намаляване на производителността.

Един от авторите на това изследване, Тери Курцберг, отбелязва, че мобилните телефони предизвикват у човека азкрад аот инфом акс силно желание да ги използват, например, за проверка за нови съобщения, да напише отговор на някой или просто да сърфира в интернет.

Изследването проведено върху група от 414 студенти, на които им били дадени 20 загадки. Когато дошло време за почивка, на студентите било предложено да изберат по какъв начин азкрад аот инфом акс биха искали да отдъхнат : със смартфон, компютър или лист хартия. Една четвърт от групата отказали да си починат и продължили да изпълняват задачите.

Оказало се, че студентите, които се забавлявали със смартфони, не си починали, а получили умствено изтощение и не можели да решават загадките със същата скорост. На азкрад аот инфом акс тези студенти им трябвало 19% повече време, за да овладеят останалите загадки. Освен това те се справяли със загадките 22% по-зле от студентите, които отказали да използват телефони по време на отдиха. Последните изобщо не загубили ефективност, сякаш изобщо не са си почивали.

Според Курцберг мнозина са сигурни, че почивката азкрад аот инфом акс със смартфон в ръце също е отдих, но грешат, тъй като те всъщност ни разсейват и човек не е в състояние да се съсредоточи върху задачите си.

 

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

Човечеството става все по-глупаво, защо – никой не знае…

азкрад аот инфом акс

Каква е причината? Начинът, по който се храним, лошо образование, болестна пристрастеност  към джаджи или медиите? Колкото и глупави да смятахме много от нещата, които човечеството сътвори  през 20-ти и началото на 21-ви век, едно нещо ни утешаваше  дълго време: …

Read More »

азкрад аот инфом акс

Още по темата – във Фейсбук:

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

About Roman Kyurdski

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Вашият IQ: Сега можете да се тествате експресно и резултатът ще е наистина впечатляващ!

Не е задължително да го направите, но все пак вижте къде сте ...