Бог 7 пъти ви казва какво нямате и че няма случайности!

Редактор-2

1. Никой не е достатъчно зает, за да не ви отговори

Момчето или момичето най-вероятно не отговаря на вашето съобщение, не защото са твърде заети. А потенциалният работодател не се е обаждал няколко дена не защото не може да намери нито една свободна минута.

Ако не получавате отговор от някого, това е така, защото съзнателно не иска да ви отговори. И колкото по-рано спрете да намирате извинения за хората, които не ви обръщат подобаващо внимание, толкова по-скоро ще се доближите до онези хора и ситуации, които правят това.

2. Всеки човек поставя своите интереси над всички останали

Не е важно колко и искрен, мил или грижовен е човек, той винаги ще се интересува повече от собствените си проблеми, отколкото от вашите. Дори и най-внимателният любовник няма да може да разбере кой „бутон“ си струва да натисне, ако не му подскажете. И Най-справедливият работодател в света не може да отгатне какво ви тласка към гроба, ако в същото време се съгласявате на всякаква работа.

Повечето хора взимат толкова, колкото им позволявате да вземат, затова се опитайте да идентифицирате и да поддържате пределно допустимите граници, за да не позволявате на някой просто да се качва на главата ви. Силните хора не се страхуват да кажат думата „не“ на онова, което не искат да правят, защото знаят, че никой няма да се застъпи за тях, ако не отстояват себе си.

3. Никога няма да можете да угодите на всички

Ако сте се вслушавли във всичко, което всеки някога е искал от вас, отдавна бихте се превърнали в безжизнена, безформена, безчувствена каша. И после никой няма да дойде и да ви посъветва да станете по-интересни.

Сериозно, невъзможно е да се угоди на всички. Винаги ще има някой, който казва, че живеете грешно или избирате грешен път. Ще бъдете критикувани независимо какво правите, така че просто правете това, което обичате. Защото единственият съдия, който трябва да слушате, сте вие.

4. Светът не ви дължи абсолютно нищо

Можете да бъдете най-готиният, най-любезният, най-умният, най-интересният човек на света, но ако не работите върху себе си и не се развивате, тогава всички тези прекрасни качества ще останат само във вашето въображение.

Имате две възможности: можете да прекарате целия си живот, съжалявайки себе си защото заслужавате повече, или можете да започнете да действате и да вземете всичко от живота на момента. Познайте какъв избор ще направи самодостатъчният човек?

5. Намирате си оправдания

Можете да прекарате целия си живот в оплаквания, че нямате време, пари, сила или ресурси, за да постигнете целите си. И всичко, което казвате, може да е така, но суровата истина е, че всеки човек на планетата има поне едно проклето добро извинение да не се движи към целта си.

Хората, които получават това, което искат от живота, игнорират оправданията си. Те намират начини да преодолеят своите ограничения, вместо да се оплакват от тях – това е причината за техните победи.

6. Вие се характеризирате с действията, а не с мислите си

Можете да седите по цял ден затворени, представяйки си по-добър свят, но докато не излезете и не започнете да прилагате плановете си в действия, това няма значение. Способността да се правят големи планове е прекрасно нещо, но докато това не е придружено от действия, е безполезно. В крайна сметка за нас може да се съди по нашите действия, а не по мислите. („По делата им ще ги познаете“).

7. Никой няма да дойде и да ви спаси от собствения ви живот

Всички искаме да вярваме, че човекът на нашите мечти, перфектната работа или невероятната изненада ни очакват зад ъгъла. Когато сме недоволни от нашето положение, ирационално се надяваме, че магьосникът по вълшебен начин ще се появи и ще ни спаси от всички проблеми.

Но истината е такава – това не се случва в живота. Проблемите не се решават с размахването на вълшебна пръчица и ако искате да видите промени в живота, трябва да работите върху тях сами.

Най-силните хора знаят това. Когато настъпят тежки времена, те си слагат бронята, качват се на бял кон и се спасяват. Защото разбират: ако някой може да им помогне, това ще са самите те.

esotericblog

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

 

Учени доказаха: Бог Е Светлина

Специалисти от Корнелския университет съобщиха за откритие, способно, според тях, да  примири религията и науката. Физиците са открили, че обикновената енергия на Слънцето би била недостатъчна, за да разтопи ледената  повърхност на древната Земя. Слънчевите свръхизригвания са пробивали земната магнитосфера, …

Read More »

Още по темата – във Фейсбук:

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ошо: Просто спрете да търсите щастието и .... сте го намерили

1. Никой не е достатъчно зает, за да не ви отговори Момчето или момичето най-вероятно не отговаря на вашето съобщение, не защото са твърде заети. А потенциалният работодател не се е обаждал няколко дена не защото не може да намери нито една свободна минута. Ако не получавате отговор от някого, […]