Лара Нолан: Оръжия с Изкуствен Интелект ще унищожат всеки град на Земята за броени секунди!

Редактор-2

Роботи-убийци ще „унищожат градовете за секунди“, предупреждава бившият инженер на Google.

Оръжия с изкуствен интелект могат да унищожат градовете по света за няколко секунди. Това твърди бившият разработчик на Google Лара Нолан.

Под такова оръжие се разбира система, която може да взема решения без азкрад аот инфом акс човек, обяснява Нолан. Според нея, ако в един район има много подобни системи, тогава съществува вероятност за „внезапна война“, тъй като тези системи ще реагират една на друга почти мигновено.

„В най-лошия случай внезапната война може да означава унищожаване на цял град за броени секунди“, казва Нолан.

Тя също така азкрад аот инфом акс прави сравнение с подобна ситуация със сривовете на фондовите борси, където също работят автоматични алгоритми.

„Разликата с военните действия е в това, че няма начин да се инсталира „ автоматичен прекъсвач “, предупреди Нолан и призова за забрана на използването на такова оръжие в света.

През 2015 г. хиляди инженери азкрад аот инфом акс и изследователи подписаха отворено писмо, в което предупредиха за опасностите от използването на изкуствен интелект при създаването на военна техника и най-новите оръжейни системи. Те също така призоваха човечеството да се откаже от използването на ИИ при създаване на оръжия.

По материали на dailystar.co.uk

азкрад аот инфом акс

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

т

Човечеството става все по-глупаво, защо – никой не знае…

Каква е причината? Начинът, по който се храним, лошо образование, болестна пристрастеност  към джаджи или медиите? Колкото и глупави да смятахме много от нещата, азкрад аот инфом акс които човечеството сътвори  през 20-ти и началото на 21-ви век, едно нещо ни утешаваше  дълго време: …

Read More »

Още по темата – във Фейсбук:

 

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тревожно: Броят на сперматозоидите при мъжете е намалял повече от два пъти за 40 години

Роботи-убийци ще „унищожат градовете за секунди“, предупреждава бившият инженер на Google. Оръжия с изкуствен интелект могат да унищожат градовете по света за няколко секунди. Това твърди бившият разработчик на Google Лара Нолан. Под такова оръжие се разбира система, която може да взема решения без азкрад аот инфом акс човек, обяснява […]