Лара Нолан: Оръжия с Изкуствен Интелект ще унищожат всеки град на Земята за броени секунди!

Редактор-2

Роботи-убийци ще „унищожат градовете за секунди“, предупреждава бившият инженер на Google.

Оръжия с изкуствен интелект могат да унищожат градовете по света за няколко секунди. азкрад аот инфом акс Това твърди бившият разработчик на Google Лара Нолан.

Под такова оръжие се разбира система, която може да взема решения без човек, обяснява Нолан. Според нея, ако в един район има много подобни системи, тогава съществува вероятност за „внезапна война“, тъй като тези системи ще реагират една на друга почти мигновено.

азкрад аот инфом акс

„В най-лошия случай внезапната война може да означава унищожаване на цял град за броени секунди“, казва Нолан.

Тя също така прави сравнение с подобна ситуация със сривовете на фондовите борси, където също работят автоматични алгоритми.

„Разликата с военните действия е в това, че няма начин да се инсталира „ автоматичен азкрад аот инфом акс прекъсвач “, предупреди Нолан и призова за забрана на използването на такова оръжие в света.

През 2015 г. хиляди инженери и изследователи подписаха отворено писмо, в което предупредиха за опасностите от използването на изкуствен интелект при създаването на военна техника и най-новите оръжейни системи. Те също така призоваха човечеството да азкрад аот инфом акс се откаже от използването на ИИ при създаване на оръжия.

По материали на dailystar.co.uk

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

т

Човечеството азкрад аот инфом акс става все по-глупаво, защо – никой не знае…

Каква е причината? Начинът, по който се храним, лошо образование, болестна пристрастеност  към джаджи или медиите? Колкото и глупави да смятахме много от нещата, които човечеството сътвори  през 20-ти и началото на 21-ви век, едно нещо ни азкрад аот инфом акс утешаваше  дълго време: …

Read More »

Още по темата – във Фейсбук:

 

© 2019 info-maks.com All rights reserved!

азкрад аот инфом акс

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тревожно: Броят на сперматозоидите при мъжете е намалял повече от два пъти за 40 години

Роботи-убийци ще „унищожат градовете за секунди“, предупреждава бившият инженер на Google. Оръжия с изкуствен интелект могат да унищожат градовете по света за няколко секунди. азкрад аот инфом акс Това твърди бившият разработчик на Google Лара Нолан. Под такова оръжие се разбира система, която може да взема решения без човек, обяснява […]